изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:18 EEST
РЪКОВОДИТЕЛИ НА УЧИЛИЩАТА В ГРАДА НАБЛЮДАВАХА УЧЕБНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ    
ОбразованиеВ петък в 9.30 часа в СОУ "Любен Каравелов" в Добрич бе проведено учебно занятие от служителите на Гражданска защита, имащо за цел обучение на децата, както и на учителите - какви да са действията при земетресение с последвал пожар в сградата.

"Това е част от учебния план, който е залегнал и се провежда ежегодно. Мероприятията се планират от отдел "Образование и култура", които - след съгласуване с директорите на училищата, определят къде да се проведе занятието" - разказа за НДТ главният специалист и секретар на ПК за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи г-н Смоков. На учебното земетресение присъстваха началникът на отдел "Образование и култура" Нейчо Нейчев и директори на училищата в града. След сигнал всички деца от школото бяха евакуирани на безопасно разстояние, а на 4 пострадали при земетресението бе оказана помощ. За провеждането на самото учебно занятие в двора на училището бяха две пожарни коли, както и линейка от Центъра за спешна медицинска помощ. Две от децата бяха "спасени" от свои съученици, които заедно с лекаря на училището им оказаха първа помощ, а другите две - от служителите на РС "ПАБ", като едно от тях бе свалено по стълбата на един от пожарните автомобили.
 


Сходни връзки

РЪКОВОДИТЕЛИ НА УЧИЛИЩАТА В ГРАДА НАБЛЮДАВАХА УЧЕБНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди