изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:46 EEST
"ВиК" - ДОБРИЧ ВСЕ ОЩЕ Е СЪС ЗАПОРИРАНИ СМЕТКИ    
ИкономикаВодното дружество е изплатило на 100 % цесията, съобщи за НДТ управителят на "ВиК" - Добрич, Величко Василев. Все още обаче се водят преговори относно задълженията на фирмата към енергодоставчика.

"Натрупаните ни задължения са 15 млн. лв., като това е станало в период от 4-5 години. Около 10 млн. лв. са за електроенергия, а другите са дължими суми по водния заем и други държавни вземания" - каза още В. Василев и добави: "В процес на разговори сме с новите собственици на "Електроразпределение - Варна" - "Е.ON" за разсрочване на задълженията евентуално. Те настояват и предстои и провеждане на среща с нашия принципал - Министерството на регионалното развитие и благоустройството". Вече е възстановено електрозахранването на административната сграда на водното дружество, каза още В. Василев.
Един от съществените проблеми на "ВиК" остава събираемостта на дължимите суми за потребена вода. Над 1000 покани е разпратило дружеството към длъжници за доброволно плащане. Ако не се издължат, "ВиК" ще предприеме определените от закона действия, добави още управителят на дружеството.
 


Сходни връзки

"ВиК" - ДОБРИЧ ВСЕ ОЩЕ Е СЪС ЗАПОРИРАНИ СМЕТКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди