изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:31 EEST
Парламентарните избори в Чечня /Обзор/    
По света Грозни. Приключи гласуването на парламентарните избори в Чечня, всички избирателни пунктове в републиката бяха затворени в 17.00 ч българско време. “Сега със сигурност можем да кажем, че парламентарните избори са протекли нормално.

Най-важното е, че избирателите посетиха избирателните секции, а не това, за кого са гласували, това е лично право на всеки гражданин на републиката”, заяви председателят на чеченската избирателна комисия Исмаил Байханов.
Чеченският президент Алу Алханов официално обяви изборите в страната за валидни. “На основание на правомощията, предоставени ми от ръководителите на районните администрации и данните от районните избирателни комисии, мога официално да обявя парламентарните избори в Чечня за валидни”, каза Алханов.Той допълни, че до момента обстановката по време на изборите в републиката е спокойна. Чеченският държавен глава каза още, че европейските страни са започнали да разбират по-добре Русия и Чечня. “Сега гледната точка на представителите на европейските страни относно чеченския въпрос е положителна”, подчерта Алханов. Той заяви това по време на срещата си с депутати на руската дума и членове на Федералния съвет, които пристигнаха в Чечня като наблюдатели на парламентарните избори.
Избирателната активност на парламентарните избори в Чечня достигна 57,4% от имащите право на глас, заяви председателят на Централната избирателна комисия в столицата Грозни Исмаил Байханов.
Байханов подчерта, че “става въпрос за предварителни данни, базирани на неофициалните съобщения от регионалните избирателни комисии.” Според него избирателната активност може да надвиши 70% от гласоподавателите. По думите му, до момента в ЦИК на руската кавказка република не са постъпвали каквито и да било устни или писмени съобщения за нарушения на избирателния закон.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Парламентарните избори в Чечня /Обзор/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди