изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:28 EEST
ОПОЗИЦИЯТА ПОДКРЕПЯ ИСКАНИЯТА НА НСОРБ ЗА БЮДЖЕТ 2006    
НовиниВ края на миналата седмица УС на НСОРБ проведе среща в Народното събрание с представители на всички парламентарни групи относно бюджет 2006. Участие в срещата взе и кметът на Добрич Детелина Николова. "Пред народните представители изразихме несъгласие с бюджет 2006 най-вече поради факта, че той не е разработен в посока финансова децентрализация.

Пред тях поставихме 4 основни позиции - общата допълваща субсидия да ни бъде изплатена на 100 %, а не 90 % от нея, както е залегнало засега, тъй като ние сме на самостоятелни бюджети. Министерствата са на консолидиран бюджет, а на тях по проект ще им бъдат предоставени 93 %" - каза Д. Николова. Общините настояват също държавата да поеме 10 лв. на дете за издръжка месечно, а не изцяло да се вмени издръжката на общините. Относно  възстановяването на щетите от наводненията през лятото да бъде изготвен самостоятелен списък, приложен към закона за бюджета, да бъдат също увеличени средствата за поддръжка на общинската инфраструктура и заложените средства да станат от 35 млн. лв. 60 млн.лв.  "От ДСБ заявиха, че ще подкрепят и 4 позиции на общините, ССД изказаха становище, че по Закона за устройство на територията трябва да се обсъдят възможностите" - каза Д. Николова. НДСВ са декларирали, че ще настояват 100 % да бъде дадена субсидията на общините и ще настояват за повече средства за общинските пътища. ДПС са заявили, че част от исканията на кметствата ще получат подкрепата им, като особено ще акцентират върху изграждането на инфраструктура до изоставените села. БСП пък са заявили, че е постигнато съгласие в Народното събрание разходите да не надхвърлят 40 % от брутния вътрешен продукт.
 


Сходни връзки

ОПОЗИЦИЯТА ПОДКРЕПЯ ИСКАНИЯТА НА НСОРБ ЗА БЮДЖЕТ 2006 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди