изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:57 EET
В "АЛЕКСИЯ" ЩЕ СЕ ОБУЧАВАТ ПО КРИТЕРИИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ТАНЦОВА ОРГАНИЗАЦИЯ    
НовиниБългария за пръв път участва в Световния шампионат по шоуденс в германския град Риза. В неговото девето издание страната ни бе представяна от трима изпълнители от школата за съвременни танци "Алексия". Ето какво сподели по този повод в интервю за НДТ Севдалина Мавродиева-Нейкова - ръководител и хореограф на състава:

- Какво бе първото Ви впечатление от шампионата?
- Шампионатът по шоуденс се провеждаше в световния спортен център "Erdgas Arena", където се организират състезания по сумо, карате, плуване, фигурно пързаляне, лека атлетика и т.н. В шампионата участваха 3578 изпълнители, като нашите три деца бяха единствените представители на България. Други държави като Русия, Словения, САЩ и т.н. се представиха с по повече от 300 танцьори. Изпълнителите бяха оценявани от 15-членно международно жури.
Един от най-запомнящите се за мен мигове бе откриването, когато всички участници излязоха с националните си екипи, националните флагове и табели с името на държавата, която представляват. Особено ме впечатли и фактът, че докато тече самият шампионат, зад сцената загряват едновременно около 2000 танцьори.
- Откога страната ни членува в Международната танцова организация /International Dance Organisation, IDO/?
- От 2005 г., а в организацията като цяло членуват 65 държави. Всъщност, тази година страната ни за пръв път участва в шампионата, като това е неговото девето издание. Смятам, че е въпрос на време България да трупа рейтинг и да стъпи с по-солидни позиции на този шампионат. Там се попада по два начина - самата страна да изпрати участниците или те да бъдат поканени от IDO заради определени заслуги. Ние бяхме излъчени за участие от Българската танцова организация.
- След участието ви получихте ли други подобни покани?
- Да. Другата седмица с дуета ни Ана-Мария Бонева и Станислав Димчев заминаваме за участие в европейски шампионат по шоу денс в Полша, който започва на 8 декември и в него ще участват 2500 изпълнители от цяла Европа. По време на шампионата създадохме доста добри контакти. Дуетът ни определено бе забелязан.
- Кои изпълнители ви направиха най-голямо впечатление?
- Представителите на ЮАР. Те имат много особен стил, повлиян от типичния за тях афроджаз. Това е една характерна комбинация на африкански ритми, тип джунгла, като тези мотиви присъстват и в костюмите на изпълнителите.
- Как се чувстват децата след участието им в това престижно състезание?
- Много са щастливи от факта, че имаха възможността да видят всичко това. Но в същото време са притеснени, защото им предстои много работа занапред. Веднага след завръщането ни от Полша ще започнем да обучаваме всички деца от "Алексия" по критериите на IDO. Организацията има много строги изисквания и ние определено трябва да бъдем в крак с тях.
 


Сходни връзки

В "АЛЕКСИЯ" ЩЕ СЕ ОБУЧАВАТ ПО КРИТЕРИИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ТАНЦОВА ОРГАНИЗАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди