изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-06 @ 19:14 EEST
ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТМЕНИХА ВЧЕРА ДВЕ СВОИ РЕШЕНИЯ    
НовиниВ предпоследното си редовно заседание за тази година общинските съветници в Добрич отмениха свое решение, с което заставяха кмета Детелина Николова да влезе във владение на пазара и паркинга. До това се стигна след като добричкият градоначалник внесе докладна, с която тя оспори това тяхно решение от заседание на ОбС през октомври.

Като мотиви за пореден път изтъкна, че не възнамерява да предприема каквито и да било действия, които противоречат на закона. След 10-минутна почивка, в която групата на БСП се събра на кратко заседание, Владимир Калчев предложи на колегите си в залата да се обединят и да гласуват отмяна на това си решение, като остане само решението на Общински съвет от 26 май 2004 г. да се предприемат действия в смисъла на Търговския закон и Устава на ПФК "Добруджа".
Друго свое решение, което отмениха съветниците, бе относно 2 паркоместа пред ресторант "Стара къща". В залата присъстваха таксиметрови шофьори, които бурно аплодираха отмяната. Мотивите за направената смяна бяха, че са закрити две паркоместа, но на тяхно място не са разкрити други такива.
Приета бе актуализацията на бюджета на общината за 2005 г. в частта му "местни дейности". Кметът Детелина Николова предложи и се прие с тази докладна увеличението на веществената издръжка на детските ясли и градини с по 40 хил. лв., както и на Ученическата спортна школа - с 6 хил. лв. Прие се и актуализация на програмата за капиталови разходи, като в нея са включени и осигурените допълнителни средства за обект "Реконструкция и рекултивация на Депо за твърди битови отпадъци" - с. Богдан от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ.
Пламен Припърженски внесе докладна с предложение за избор на обществен посредник - по проект "Институцията омбудсман - защитник на гражданското общество", който се реализира от ЮСЕИ и се финансира по програма ФАР развитие на гражданското общество 2002. Двама бяха кандидатите за длъжността, които се представиха пред местните депутати - Марияна Петрова и Пламен Тодоров. Реши се гласуването да бъде тайно, но в крайна сметка не се стигна до избор на омбудсман, тъй като по закон за избора му са необходими две трети гласове от общия брой на съветниците, а в момента на гласуване съветниците не са имали достатъчния брой.
Местните парламентаристи спряха също с решение вчера продажбата на общински жилища до 2007 г., т.е. до края на мандата. Те не одобриха предложения списък за продажба на общински жилища, предложен им от зам.-кмета Иван Колев, който заяви, че от 1999 г. досега са били продадени общо 256 общински жилища. И. Колев добави още, че след направена проверка е установено, че 12 от купените апартаменти общинска собственост, след това са били препродадени.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТМЕНИХА ВЧЕРА ДВЕ СВОИ РЕШЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди