изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:19 EEST
ДОБРИЧЛИЯ СТАНА СУМИСТ № 3 НА БЪЛГАРИЯ ЗА ГОДИНАТА    
НовиниКалоян Махлянов и Петър Стоянов бяха определени за сумисти номер 1 на България за 2005 г. Махлянов се издигна до втория ранг в йерархията на професионалното сумо - озеки, като осъществи това само за 19 турнира (рекорд).

Досегашното върхово постижение бе 24 турнира. Стоянов пък стана европейски шампион и взе сребро от световното първенство.

На специалната церемония по връчване на купите присъстваха посланикът на Япония у нас Коичиро Фукуи, родителите на Махлянов - Цеца и Стефан, както и много български и японски журналисти.

Купата на Петър Стоянов бе връчена от доцент Николай Димитров-Каплан, а купата на Калоян Махлянов бе дадена на японския посланик до идването на Котоошу в България.

През изминалата година българското сумо отново зарадва своите почитатели с големи успехи. Бяха завоювани общо 29 медала от Световни и европейски първенства и международни турнири. В големите първенства успешно се представи и добричлията Стилиян Георгиев, който зае престижното трето място в класацията на федерацията за тази година. В момента той и съпругата му живеят в САЩ.

Председателят на ДАМС Весела Лечева изпрати поздравителен адрес до Калоян Махлянов по случай феноменалните победи и присъждането на титлата "озеки".

В декларацията на федерацията се казва: Като водеща сумо сила в Европа и в света с международно влияние в ръководните европейски и световни сумо структури, Българската федерация по сумо потърси тяхната подкрепа за незабавното освобождаване на петте български медицински сестри. БФСумо се обръща към всички с призив под мотото: Да върнем открадната свобода и живот на нашите сънароднички!

Класация на българската федерация по сумо за 2005-а година:

1. Калоян Махлянов и Петър Стоянов
3. Стилян Георгиев
4. Тодор Джуров
5. Христо Христов
6. Божидар Кузманов
7. Георги Стоичков
8. Цветана Божилова
9. Айлин Мухаремова
10. Галина Иванова и Никола Николов

 

sportni.bg

 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЯ СТАНА СУМИСТ № 3 НА БЪЛГАРИЯ ЗА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди