изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:39 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията  обслужвана от РДВР - Добрич са регистрирани  8 криминални  престъпления и произшествия.


 1. На 29.11.05г. в РПУ Албена е получено съобщение от с.Оброчище общ Балчик затова, че през ноща на 28.11.29.11.05г. неизвестно лице е влязло в частен дом в същото село и е извършило кражба на мобилен телефон.
 След получаване на сигнала служители на РПУ Албена са предприели незабавни оперативни мероприятия в резултат на които е установен  и задържан 29 годишен жител на с. Оброчище , заподозрян в извършването на престъпното деяние. Мобилния телефон е иззет от полицията и ще бъде върнат на собственика.
 Работата по случая продължава. Заподозряното лице е криминално проявено и осъждано. Орбазувано е полицейско дазнание.
 2. На 29.11.05г. в РПУ Каварна е получено съобщение от с.Българево общ.Каварна затова, че неизвестно лице е влязло в бунгало намиращо се на морския бряг край селото  и е извършило кражба на два извънбордови двигатели за лодки.
 По случая работят служители на РПУ Каварна провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителите на престъпното деание. Образувано е полицейско дознание.
 3. РДВР издирва по молба на родителите му  АЛЕКСАНДЪР НИКОЛАЕВ АЛЕКСАНДРОВ род. 1985 год., жив. в жк."Дружба" гр. Добри.
 Александров е напуснал дома си в гр. Добрич на 26.11.05г. и от тогава е в неизвестност. Лицето е високо 180 см., очи- кафяви, коса- къса, тъмно кестенява. На двете си уши има обеци. В деня на напускането на дома си е бил облечен с черно кожено яке и тъмни дънки.
 РДВР Добрич се обръща към гражданите, които могат да подадат информация за издирваното лице да се обадят в най-близкото РПУ или на дежурния офицер в РДВР.


На територията обслужвана от  РДВР Добрич са регистрирани   5 ПТП  с 2 пострадали граждани.
           1.  На 29.11.05г. около 11.45часа в с. Стожер общ.Добричка, е възникнало ПТП м/у лек автомобил "Форд" управляван от 18 год.водач от гр. Пловдив и микробус "Фолксваген транспортер",  управляван от 49 год. водач  от гр. Добрич. В резултат на ПТП са пострадали 23 год.жител на с.Стожер и 22 год.жителка на гр.Добрич, пътуващи съответно в лекия автомобил и микробуса. Двамата пострадали са настанени в МБАЛ гр.Добрич с натъртвания по телата без опастност за живота.
            Причините довели до възникването на ПТП се изясняват в условията на предварително производство.
           2.На 29.11.05г  от служители на РПУ Тервел и РПУ Шабла са установени двама водачи на леки автомобили на 20  и 46 години от гр. Шабла и гр.Тервел, управлявали след употребан  на алкохол над 1,2 промила. Техническите с-ва с които са използвани са отчели съответно 2,28  и 3,23  промила алкохол в издишвания от вадачите въздух.
 Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа в съответните РПУ . Материалите по двата случая се подготвят за БПП тъй като деанието е престъпление по чл.343 б."Б" ал.1 от НК.       
Поделенията на РЗ ПАБ   не  са участвали в гасенето на  пожари.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди