изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-08 @ 21:12 EEST
Вече е факт Заповедта за извършване на проверки на нотариусите и нотариалните кантори    
НовиниВече е факт Заповедта за извършване на проверки на нотариусите и нотариалните кантори, издадена от председателя на Нотариалната камара на Р България нотариус Елена Еленкова. Първи с нея се запознаха членовете на Съвета на нотариусите към Нотариалната камара. Това е и  причината първа от Варна да я види Нотариус Виктория Дякова, която подчерта, че “ще бъдат проверявани абсолютно всички кантори”.

 

Обект на проверка ще бъдат общите архиви - дали съответстват на наредба 32, дали се спазват изискванията по ГПК, където има глава нотариални производства. Всеки един нотариус ще бъде проверяван за издаване на сметки по ЗННД (Закона за нотариусите и нотариалната дейност) за всяко нотариално действие вписано в регистъра. Обект на внимание  ще  бъде и спазването на чл. 50 от Закона за местните данъци и такси относно събирането на дължимия данък на общината при покупко-продажбата на недвижими имоти и автомобили, както и спазване  изискванията на чл. 13 от ЗННД, който касае нотариалните кантори. Нотариусът може да има само една нотариална кантора в своя район на действие. Кантората трябва да отговаря на условия, които гарантират съхраняването на архива и точното изпълнение на професионалните задължения на нотариуса.

 

Проверяващите ще обърнат специално внимание и на това дали се спазват решенията  на Съвета на нотариусите от 15 януари 2005 г. за изготвяне и съхранение на втория екземпляр с оригиналните подписи от пълномощни за разпореждане с недвижими имоти и вещни права върху тях.

Проверките трябва да приключат до 15 януари 2006 г.

 

 

 

Цветомира Николова – Христова

Връзки с обществеността на Регионална нотариална колегия – Варна

 


Сходни връзки

Вече е факт Заповедта за извършване на проверки на нотариусите и нотариалните кантори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди