изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:55 EET
"ЛЮБОВТА НАД ВСИЧКО"    
КултураТийнейджъри представят театрална композиция по пет разказа на Йордан Йовков

Спектакълът "Любовта над всичко" бе игран за пореден път вчера, на сцената на младежкия дом "Захари Стоянов" в Добрич. В постановката играят около 15 тийнейджъри от Младежката театрална студия с ръководител Николай Генов. Спектакълът представлява театрална композиция по пет разказа на Йордан Йовков - "Шибил", "Последна радост", "По жицата", "Серафим" и "Песента на колелетата". Николай Генов е перефразирал думите на Сали Яшар, който казва, че на този свят има много мъка, но все пак има нещо хубаво, което стои над всичко - любовта на хората. Така се получило заглавието на спектакъла - "Любовта над всичко". Самата композиция, свързващият текст и текстовете на песните са дело на Николай Генов. Той също играе в постановката.
През декември предстои премиера на детско-юношеската театрална студия, на която ръководител е също Н. Генов. Спектакълът е по негова драматизация, казва се "Имало едно мече" и е по едноименната приказка на Георги Райчев. Премиерата ще се състои на 7 декември от 11 ч.
 


Сходни връзки

"ЛЮБОВТА НАД ВСИЧКО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди