изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:07 EEST
КНСБ ОЧАКВА 80 НА СТО УЧАСТИЕ В СТАЧКАТА НА УЧИТЕЛИТЕ    
НовиниНяколко учители в Добрич са обявили гладна стачка. От около 2050 заети в образованието в нашия град, вчера в едночасовия протест са участвали около 1800 души

В продължение на един час ефективно стачкуваха вчера работещите в образователната сфера в общините Добрич и Генерал Тошево. От 16 детски градини в Добрич, са протестирали всички, с изключение на една. От 34 училища и обслужващи звена, 23 са се присъединили към протеста. Общо в двете общини се отчита 80-процентово участие в стачните действия. Цифрите показват, че от около 2050 заети в образованието в Добрич, вчера са протестирали 1800 души. В Генерал Тошево от 308 заети, са се включили 278.
Днес едночасово ще стачкуват работещите в образователната сфера в общините Каварна и Балчик, а вдругиден - община Добричка, Тервел и Крушари. Единствено община Шабла няма да се присъедини към протестите, каза на пресконференция вчера областният координатор на КНСБ Гинка Василева. В цялата област общо около 80 процента от заетите в образованието се очаква да се присъединят към протестите.
В момента вървят събрания за вземане на решение за участие в националната стачка, заяви още Гинка Василева. По информация към ранния следобед вчера, 11 учебни заведения в Добрич бяха взели решение за участие. Солидарността е проблем в синдиката. Във връзка с призива към другите бюджетни организации да подкрепят символично протеста, Г. Василева каза, че в Добрич от шест детски ясли 2 са се отзовали и вчера са работили с лилави ленти на КНСБ.
По информация на Гинка Василева, вчера е имало учители в Добрич, които са изявили желание да гладуват. Педагогическият съветник в СОУ "П.Р.Славейков" Румяна Мирчева е обявила гладна стачка от предния ден. Тя е заявила, че протестира в подкрепа на исканията и срещу обществената нагласа във връзка със стачката на учителите. Р. Мирчева обаче е отказала медицински грижи, докато е в гладна стачка.
 


Сходни връзки

КНСБ ОЧАКВА 80 НА СТО УЧАСТИЕ В СТАЧКАТА НА УЧИТЕЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди