изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:38 EET
Официално представиха компютърните кабинети в училищата на Дропла и Сенокос    
ОбразованиеБоряна БОЖИДАРОВА: Официално бе открит компютърен кабинет в ОУ “Йордан Йовков” с. Дропла, реализиран по проект I-клас на Министерството на транспорта и съобщенията и със средства от общинския бюджет.

 

 Новият компютърен кабинет е оборудван с 8 компютъра, 2 принтера, скенер и сървър. Лентата официално бе прерязана от кметовете на Дропла и Змеево - Блага Атанасова и Николай Йорданов, както и от Галина Неделчева, началник отдел “Образование и хуманитарни дейности” в община Балчик.

В ОУ “Йордан Йовков” се обучават от първи до осми клас общо 49 деца от селата Дропла, Кремена и Змеево. Директор на учебното заведение е Стефка Желева, която сподели, че с нетърпение ученици и родители сa очаквали откриването на кабинета, тъй като това е много важна стъпка в качественото развитие на образованието.

Консумативи за новия кабинет и книги за историята на Добруджа бяха подарени от името на община Балчик на ръководството на учебното заведение. За успяха на кабинета бе отслужен водосвет от отец Марин, след което децата с нетърпение и любопитство разгледаха новите компютри.

Откриването на компютърния кабинет съвпадна със седмицата, когато училището отбеляза патронния си празник. По повод 125 години от рождението на Йордан Йовков в училището се проведоха викторини, спортни състезания, изложби по краснопис и детско творчество.

На същия ден, 23 ноември, бе открит и новият компютърен кабинет в село Сенокос. С девет компютърни конфигурации, сървър, скенер и два принтера се сдоби ОУ “Георги С. Раковски” в с. Сенокос по проекта на Министерството на транспорта и съобщенията. Официално компютърният кабинет бе открит от председателя на Общинския съвет инж. Валентин Атанасов и от кмета на селото Михаил Милчев. Сред гостите на празника бе зам.-кметът Стефан Бошнаков, Галина Неделчева, началник “Образование и хуманитарни дейности”, директори на училища и детски градини от община Балчик.

Директорът на училището Валентин Мирчев изрази своята благодарност към община Балчик за оказаното съдействие за подготвянето на кабинета, за поднесените подаръци, представляващи консумативи за компютрите. Мирчев допълни, че в кабинета ще преподават двама учители. Общо в ОУ “Георги С. Раковски” се обучават 135 деца от 1 до 8 клас.

На откриването на компютърните кабинети стана ясно, че през 2006 година ще бъдат организирани извънкласни занимания свързани с компютърното обучение, според предписанията на Министерството на образованието и науката. Предвижда се да бъдат обхванати деца и от съседните села Пряспа, Безводица и Дъбрава.

Директор и учители на ОУ “Георги С. Раковски” изразиха радостта си от оборудването на новия компютърен кабинет и възможността училището да бъде в унисон с развитието на информационните системи и технологии. В най-скоро време се очаква да бъде осигурен и достъп до глобалната мрежа.

 

 

 

 


Сходни връзки

Официално представиха компютърните кабинети в училищата на Дропла и Сенокос | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди