изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:43 EEST
ОДОБРЕН Е ПРОЕКТ НА КАВАРНА ЗА РЕЗЕРВАТ "ЯЙЛАТА"    
ЕкологияОдобрен е проектът "Национален археологически резерват Яйлата - туристическа атракция с развита и достъпна инфраструктура", с който община Каварна кандидатства по програма ФАР, информираха от пресслужбата на кметството. С исканата сума от 236 199 евро - по пилотната схема за регионално развитие "Бюджетна линия БГ 2003/004-937.11.03", се предвиждат редица начинания в резервата, който се намира в морската община.

В рамките на проекта се предвижда реконструкция на съществуващия полски път до Яйлата, както и да бъде изграден паркинг. В село Камен бряг, намиращо се в непосредствена близост до обекта, ще бъде направен център за посетители. Според проекта, ще се оборудва и специална конферентна зала. За по-добър поглед върху флората, фауната и историческите забележителности в Яйлата, ще бъдат изградени и съоръжения за наблюдение. Ще се направи туристическа маркировка на обектите в природно-историческия обект. Предвижда се и поставянето на информационни табла. Заложени са средства за реклама и маркетинг. Съфинансирането, с което община Каварна ще участва в проекта, се предвижда да бъде в рамките на 10 %.
 


Сходни връзки

ОДОБРЕН Е ПРОЕКТ НА КАВАРНА ЗА РЕЗЕРВАТ "ЯЙЛАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди