изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:05 EEST
ПРЕДЛАГАТ НОВ РАЗМЕР НА ТУРИСТИЧЕСКАТА ТАКСА    
НовиниВчера се проведе заседание на Консултативния съвет по туризъм в Добрич, на който - след отчет за приходите през тази година, бе направено предложение да бъде променена туристическата такса за следващата 2006 година.

Директорът на дирекция "Икономическо развитие и евроинтеграция" Даниела Милкова запозна членовете на  съвета с приходите от туристическа такса до октомври 2005 г., които са в размер на 15 599 лв. "Съотношението чужденци:българи по отношение на реализираните нощувки в хотелите и местата за подслон в Добрич е 2:1, като 66 % от нощувките са от българи, а 33 % - от чужденци, или от началото на годината до края на октомври в Добрич са нощували 22 975 българи и 4 857 чужденци. Според последните промени в Закона за туризма, общината, след одобрение от Общински съвет, трябва да има единна уеднаквена туристическа такса за българи и чужденци, която хотелиерите заплащат в общината.  След кратък дебат членовете на Консултативния съвет се обединиха около предложение от 0.75 лв. за 2006 г. - такса, която да предложат на Общинския съвет в Добрич. През 2004 година хотелиерите заплащаха по 50 ст. за нощувка на българи и 1 лев за чужди гости. 5000 гости повече в сравнение с миналата година е посрещнал Добрич до настоящия момент. Общият брой на реализираните нощувки е в града е 28 000. Средствата, събрани от туристическа такса, се инвестират в общински дейности, свързани с туризма. 
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ НОВ РАЗМЕР НА ТУРИСТИЧЕСКАТА ТАКСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди