изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:02 EEST
Националният съвет на Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа” обяви стачна готовност    
НовиниСофия. Националният съвет на Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа” обяви стачна готовност до завършване на преговорите с представителите на правителството. Това решиха представители на синдиката от 32 региона на извънредно заседание. “Ние сме готови да започнем по-здрави протестни действия, които обикновено в синдикализма се наричат стачка”, обяви Крум Крумов, председател на Синдикат “Образование”.


Ефективни стачни действия ще има, ако не се стигне до удовлетворяващо споразумение в рамките на работните групи, които до сряда трябва да пресметнат варианти за увеличаване на учителските заплати. Президентът на “Подкрепа” Константин Тренчев заяви, че финансови резерви за това има и извън образователната система. “Резерви има и на други места. Тези момчета няма да вземат тринадесета заплата примерно в парламента, защото не виждам на основата на какво искат. И ето ви един малък резерв, скромен”, каза Тренчев.
Работните групи са част от постигнатото снощи предварително споразумение между Синдиката на българските учители, Синдикат “Образование” към “Подкрепа”, Независимия учителски синдикат, министрите на образованието и финансите Даниел Вълчев и Пламен Орешарски и заместник-министъра на социалната политика Горан Банков.
Информацията е на БНР.
 


Сходни връзки

Националният съвет на Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа” обяви стачна готовност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди