изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:39 EEST
“Либия днес”: Ще успее ли протестът на децата, щом управниците се провалиха?    
По светаТриполи. С приближаването на следващото заседание на либийския съд, на което ще бъдат разгледани жалбите на петте български медицински сестри и палестинския лекар срещу издадените им смъртни присъди по обвинение, че умишлено са предизвикали епидемия от СПИН в

 детската болница в северния либийски град Бенгази, натискът над Либия от страна на Европа става все по-ожесточен, с единствената цел българките да бъдат оневинени, което ще осигури и тяхното освобождаване, пише либийският вестник “Либия днес” на Интернет-страницата си, в статия под заглавие: “Протестът на семействата: Ще успеят ли децата, щом управниците се провалиха?”. Публикацията е по повод протеста на над 1000 либийски деца на международното летище в столицата Триполи, който се проведе на 1 декември – Световният ден за борба с ХИВ/СПИН.
“Посещенията на представители от Европейския съюз и президента на България Георги Първанов представляват само един от начините за въздействие и натиск над Либия да освободи българските сестри”, подчертава изданието.
По-нататък в публикацията се допълва, че семействата на заразените 426 деца не са готови да направят компромис с човешките си права и с желанието си виновниците за болестта, от която страдат децата им, да бъдат наказани. Според “Либия днес” на тях не им остава друго, освен да се опитат да се преборят със западното влияние, пояснявайки че тези родители са готови на всичко, за да възвърнат равновесието в правосъдната система и биха се жертвали в името на живота на децата си.
 


Сходни връзки

“Либия днес”: Ще успее ли протестът на децата, щом управниците се провалиха? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди