изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:52 EEST
Извънредно положение в Италия заради силните дъждове    
Новини

В северните и централните райони на Италия възникна извънредно положение заради силните дъждове и снеговалежи, съпроводени с повишаване на нивото на реките, бурни ветрове и вълнение на морето, предаде ИТАР-ТАСС.



В Милано снегът предизвика затруднения в движението на градския транспорт, трамваите и междуградските влакове. На летище Малпенса са блокирани 350 пътници, чиито полети са отложени. В центъра на Рим водите на река Тибър достигнаха най-високото си равнище за последните 50 години - 12 метра. Службите за гражданска защита обаче твърдят, че положението е под контрол и няма опасност от наводнение. Част от историческия център на Венеция днес се оказа под водата заради проливния дъжд и вятъра, предаде АФП. Към обед нивото на водата в града бе 132 см над обичайното равнище - близо до рекордните 147 см, регистрирани през ноември 2002 година. На площад Сан Марко нивото на водата бе около 20 см. Очаква се утре нивото на водата да спадне до около 105 см, но във вторник се предвижда ново влошаване на метеорологичните условия. Информацията е на БТА.

 


Сходни връзки

Извънредно положение в Италия заради силните дъждове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди