изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:39 EET
ОБЩИНА ДОБРИЧ СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА НАД 299 ХИЛ. ЕВРО    
НовиниДобрич получава 299 300 евро по Програма ФАР за финансиране на проект "Нов интегриран подход на община Добрич към местния бизнес", съобщиха от пресслужбата на кметството. Договорът за предоставяне на безвъзмездната помощ е подписан от кмета на Добрич Детелина Николова на 30 ноември в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Общата стойност на проекта е 471 842 евро, от които 63.43 % се осигурят от Европейския съюз, а останалите 36 % - от общинския бюджет. Общинските средства ще бъдат предвидени в бюджета за следващите две финансови години. Целта на проекта е създаване на условия за подобряване на бизнес-средата и повишаване на конкурентоспособността на местния бизнес чрез подкрепа на инвестиции в общинската бизнес-свързваща инфраструктура. Проектните дейности предвиждат частична модернизация на  индустриална зона "Север" по улица "Ангел Стоянов" и трябва да приключат до януари 2007 година. Срокът за тяхното изпълнение е 14 месеца. Ще бъде направена подмяна на цялостен водопровод, ще се изгради канализация, асфалтиране на улицата, полагане на тротоари, монтиране на улично осветление от двете страни на платното. Изборът на участъка за модернизация е мотивиран и от високата концентрация на икономически активните фирми в бизнес- зоната.  Заснет е и трафикът на движението на входните и изходни точки в зоната. Проектът е подкрепен от основните фирми - доставчици на технически услуги за местния бизнес, с ясно изразен интерес към инвестиране в модернизацията на техническата инфраструктура, която те поддържат. Той е придружен с изследване на нуждите на бизнеса, направено от общински експерти. Анкетирани са 54 фирми, разположени по улица "Ангел Стоянов". Обхванати са фирми от леката, хранително-вкусовата промишленост, търговски компании, предприятия за производство на торове, на щори и др.
 Интегрираният подход за регионално развитие и по-специално компонентът "Модернизация на общинската бизнес- инфраструктура" за първи път се финансира по Програма на Европейския Съюз в нашата страна. Той е предпоставка за създаване на ползотворни партньорства между съседните общини и реализация на междуобщински проекти за икономическо развитие на регионите.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА НАД 299 ХИЛ. ЕВРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди