изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:53 EEST
257 000 ЕВРО ПОЛУЧАВА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ПО ПРОГРАМА ФАР    
ОбществоПроект по програма ФАР на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е спечелила община Тервел, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

Той е на обща стойност 287 112 евро, като от тях 257 112 евро са по ФАР, а останалите 30 000 евро ще бъдат осигурени от бюджета на общината. Проектът е за възраждане на бизнесзона Североизток в Тервел. Той е разработен в рамките на пилотна интегрирана схема за Североизточен планов регион.
В североизточната част на града се намира бившата промишлена зона на Тервел, разказа Дияна Илиева. На територията на тази зона са разположени стопанските дворове на производствени фирми, една транспортна фирма и множество частни земеделски производители. Инфраструктурата, която обслужва тази бизнесзона, е в много лошо състояние. Асфалтовата настилка е силно увредена, липсват тротоарни платна, по които да се придвижват безопасно стотиците работници, липсва улично осветление, водопроводната мрежа е амортизирана. Това предизвиква чести аварии, които нарушават нормалния трисменен режим на работа на голяма част от производствените фирми. Двете най-големи от тях - "Пластхим-Т" АД и "ДЕКА" ООД, са водещи работодатели и тяхното производство е предназначено предимно за износ, допълни зам.-кметът.
Чрез изпълнението на дейностите по проекта община Тервел ще подобри инфраструктурата, което ще реши голяма част от проблемите на местния бизнес. "Този проект е подчертано приоритетен за общината, защото именно местният бизнес е факторът, който определя в голяма степен показателите, свързани с равнището на доходите на населението, безработицата и нивото на миграционните процеси - коментира Дияна Илиева. - Това са все показатели, върху които се фокусира политиката на кметския екип". В периода на разработване на проекта са били проведени срещи между кмета на общината Живко Георгиев и представители на водещите фирми в зоната и всички те са посрещнали с одобрение предприетите мерки и са изявили готовност за партниране при изпълнение на дейностите.
Продължителността на работата по проекта е 18 месеца. НДТ

 


Сходни връзки

257 000 ЕВРО ПОЛУЧАВА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ПО ПРОГРАМА ФАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди