изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:16 EEST
* В ПРИЕМНАТА НА РЕДАКЦИЯТА    
Ред и сигурност"ЩЕ БЪДА ОСЪДЕН ЗА НЕЩО, ЗА КОЕТО НЕ СЪМ ВИНОВЕН"

В редакцията на НДТ постъпи жалба от Радослав Иванов Иванов от Добрич. В нея той посочва, че е обвинен в кражба, която не бил извършил. Ето какво се казва в жалбата:
"Уважаема редакция, моля да изнесете в публичното пространство факта, че Първо РПУ - Добрич, извършва неправомерни действия срещу мен.
На 19.07.2005 г. в ранни зори, около 6 ч., бях задържан неправомерно от органите на Първо РПУ - без никакво обяснение и обосновка. Беше извършен обиск на дома ми и след това ми бе повдигнато обвинение за уж извършена кражба на движима вещ - мобилен телефон "Сименс А 50", от владението на лицето Бехадин Хамид. В процеса на следствието не се доказа, че извършителят съм аз. При обиска на дома ми Михаил Михалев, Жеко Жеков и Добромир Иванов не откриват търсената вещ. От тогава съм подложен на постоянен психически натиск. Бе ми повдигнато обвинение за кражба, която не съм извършил аз. Потърсих помощ от началника на Първо РПУ като пуснах жалба срещу Бехадин Хамид за набеждаване в престъпление, за което нямам вина. Но тя беше прекратена от Михаил Михалев с обосновката, че няма законово нарушение от Бехадин Хамид. Адвокатът ми г-н Ангелов пусна в Районната прокуратура жалба срещу лицето за набеждаване и лъжесвидетелство срещу мен. Сезирал съм и Военна прокуратура-Варна, за това, че ми е издаден обвинителен акт и съм подведен под съдебна отговорност неправомерно.
Искам да кажа също, че лицето Бехадин Хамид е освободен от затвора - Варна, през март тази година и е в момента под домашен арест, след като е извършил друг вид престъпление.
Моля за вашето съдействие за изясняване на истината, в противен случай ще бъда осъден за нещо, в което не съм виновен."

НДТ потърси за коментар РДВР. Оттам заявиха, че материалите по случая са изпратени в Районната прокуратура. Щом са вече там, РДВР няма право да ги огласява и коментира съгласно чл. 179, ал. 1 от НПК.

 


Сходни връзки

* В ПРИЕМНАТА НА РЕДАКЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди