изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:00 EEST
В. “100 вести”: Николай Камов се срещна с кмета на Габрово Богомил Белчев    
НовиниГаброво. “Аз ще помоля г-жа Елена Поптодорова да проучи възможностите да се използват американските дарителски фондове за нуждите на община Габрово” - заяви на пресконференция в петък народният представител от Коалиция За България и лидер на политическо вижение “Социалдемократи” Николай Камов, депутат от Добричка област.

Задачата той получил от срещата си с кмета Богомил Белчев и председателката на ОбС Лена Енева. Целта на разговорите била да се проучат възможностите за сътрудничество между ПДС и габровската управа.
“Ние говорихме по много въпроси, които са наболели. Когато попитах за нещо конкретно, г-н Белчев каза, че летните наводнения са върнали общината поне две години назад.
Тогава стана дума, че Елена Поптодорова може да проучи възможностите да се кандидатства за финансиране от американските дарителски фондове, които, по думите на кмета, са 200 млрд. долара.
Това са средства, които ако знаеш как да ги намериш, може да помогнат. Аз ще имам среща с Елена във Вашингтон и ще я помоли да проучи възможностите част от тези средства да бъдат насочени за възстановяване и изграждане на разрушени съоръжения след наводненията” - представи част от конкретните ангажименти, които е поел пред кмета Богомил Белчев г-н Камов. Другите са свързани с различни инициативи, които ще се проведат следващата година.
“Разбрахме, че нашата структура, с типичните форми за нас, ще инициира дискусии по важни габровски теми. Още в началото на следващата година ние ще предложим на Института по икономика и международни отношения да се избере тема, важна за Габрово, по която да се проведе публична дискусия. Да се чуе мнението на експерти на и специалисти, за да се вземе някакво становище” - представи още от темите за съвместна работа между Общината и местната структура на ПДС г-н Камов. Той уточни, че Института по икономика и международни отношения е неправителствена организация създадена преди 3 години от него и сегашният министър на външните работи Ивайло Калфин.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. “100 вести”: Николай Камов се срещна с кмета на Габрово Богомил Белчев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди