изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:23 EET
ЖУРНАЛИСТИ И КМЕТСКИ ЕКИП ДОНЕСОХА КЪСМЕТ НА АВДЖИИ    
Новини

80-килограмово диво прасе отстреля Иван Трифонов от село Владимирово. Това стана по време на съботния лов, в който слука на авджиите от Орлова могила донесоха журналисти и кметски екип. Шопарът бе гръмнат в дерето на Суха река. Героят на деня повали глигана с един точен изстрел



За първи път от шест години насам съвместен лов на авджии и журналисти завърши с успех. Този път за кадем бе извикан и кметският екип. Още от ранни зори с ловците от Орлова могила и други дружинки от региона, тръгнаха Иван Колев - заместник-кмет по финансите и Галина Митева - заместник по икономическо развитие и евроинтеграция.

В новия ловен дом на дружинката в село Орлова могила двайсетина авджии, репортери и представители на местна власт се подсилиха с топла и вкусна баница, след което получиха указания от Иван Колев – ексдепутат от 38-ото Народно събрание, настоящ бизнесмен и ловец, който бе избран да ръководи ловния излет в прекрасния съботен ден.

"Изберете си жена да прескочи пушката за слука" - разпореди се Иван Колев по време на инструктажа.

За да не вдигат гюрултия, репортерите бяха отделени в специален отряд. Дамската част от журналистическата гилдия този път бе послушала съветите на авджиите и тръгна за съботния лов без да се парфюмира. Единственият боеприпас, който те имаха в чантите си, бяха червилата. Представителите на медиите бяха откарани до местата, където се провеждаха гонките със стар военен ЗИЛ, сякаш отиват в база Кило. Иначе военната машина, собственост на нотариуса Юлиян Димитров, може да съперничи на доста яхти. Както той казва, на масата там може да се вземат мъдри решения, а печката тип "Циганка любов" разтопи репортерите в слънчевия, но все пак студен декемврийски ден. Първото кафе в термус бе поднесено от ловния надзирател Станьо Върбанов. Журналистите имаха възможност да вкусят от уникалния суджук на собственика на супер-луксозния военен автомобил Юлиян Димитров. В него той сложил 18 пуйки, 1 прасе и 15 кг биволско месо. Репортерите бяха гощавани още с руски кашкавал, чудесно биволско сирене и домашна туршия. В края на първата гонка гилдията имаше възможност да стрелне някой друг патрон с пушката на нотариуса по изкуствена мишена и по този начин да провери мерника си. Този път тяхна жертва се оказа 10-литрова бутилка с вода, сложена на малко повече от 30 метра. Походът на ловците се оказа ползотворен едва при третата гонка, тъй като първите две в гората край Орлова могила бяха ялови.

Точно в 12:45 часа в дерето на Суха река, до царевична нива, кучето на Иван Колев - Рекси, забелязало глигана. В близост бил Иван Трифонов от Владимирово и неговите три кучата - Тера, Барак и Манго. "Кучетата три пъти събаряха на земята дивото прасе. Имаше голяма битка, но аз бях наблизо. Влязох в храсталака и го гръмнах с един изстрел" - разказа героят на деня. Иван Трифонов е ловец от 10 години и със своята ИЖ 27 съборил 10-12 глигана.

"Ловът е колективен труд" - каза точният стрелец. "То няма пушка да не мери и жена да не изневери, стига майстора да си намери" - отвърнаха с пословичния си девиз негови колеги.

Близо до ловците свободно се разходиха около 40 сърни. Още толкова фазани, се разминаха с мерника на авджиите в събота, тъй като мишена в този ден бе само шопарът.

В края на ловния излет зам.-кметът по финансите Иван Колев също услужи със своята пушка "Анимо" на репортери да проверят своя мерник, а за да не бъркат за кой Иван Колев става дума - за бившия депутат или настоящия кмет, журналистите им станаха кръстниковци и ги нарекоха Ванко1 и Ванко 2.

Дивото прасе бе разфасовано на мръвки в новия ловен дом на дружинката в Орлова могила, където бе полято с домашни ракии и вина. По стар обичай, преди първата наздравица местните ловци първо чуха химна на Република България, а след това и "На многая лета". За всеки един имаше подарък - календар за 2006 година, на който фотоси бяха запечатали хубави моменти на дружинката от изминаващата година. Както и обеща, градоначалникът на Добрич Детелина Николова пристигна на обяд и лично поздрави авджиите за успешния им улов. Тя обеща, че и занапред ще изпраща свои хора да носят слука на ловците от региона.

Отстреляният в събота глиган бе десети от началото на сезона за едър дивеч. По план до края на тази година ловците от дружинките към ЛРД-Добрич имат да гръмнат още 36.

 


Сходни връзки

ЖУРНАЛИСТИ И КМЕТСКИ ЕКИП ДОНЕСОХА КЪСМЕТ НА АВДЖИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди