изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:21 EEST
Състоя се церемонията по връчването на Европейските филмови награди    
Европейски съюзФренският трилър "Каш" спечели голямото отличие на връчването на Европейските филмови награди. Церемонията се състоя за 18-и път в Берлин

Това не е първото признание за "Каш". През май на фестивала в Кан филмът получи първата награда за режисура на австриеца Михаел Ханеке. Освен за европейски филм на годината, трилърът беше отличен и в категорията най-добър актьор - Даниел Отьой.

Наградата за най-добра актриса бе присъдена на Юлия Йенч за ролята на млада германка, която се бори срещу нацисткия режим във филма "Софи Шол - последните дни". Наградата за цялостно творчество бе присъдена на Шон Конъри. За половинвековната си кариера 75-годишният шотландец е изиграл над 70 роли. Едно от най-известните му превъплъщения е Джеймс Бонд.

Изборът на публиката за най-добър актьор беше младата звезда Орландо Блум. В категорията за най-добър неевропейски филм бе отличен "Приятна вечер и късмет", режисиран от Джордж Клуни.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Състоя се церемонията по връчването на Европейските филмови награди | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди