изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:12 EEST
Костадин Паскалев: В БСП решенията се взимат от 5 човека, няма диалог в партията    
Политика София. Отказът да ми се даде думата на конгреса на БСП беше уникален. Няма да спра да говоря обаче. Това заяви депутатът от Коалиция за България Костадин Паскалев в предаването на БТВ “Тази сутрин”.

Исках да кажа защо трябва да се кандидатирам за член на ВС на БСП и да посоча пороците на БСП, които трябва да бъдат преодолени. Второто нещо, което исках да кажа на конгреса, е да мотивирам отказа си да се кандидатирам за председател на БСП. Отказът да ми се даде думата на такъв форум, след като е обявено, че всички желаещи са се изказали, е грандиозна лъжа, което ме обижда лично, подчерта Паскалев. Това, което Паскалев е искал да каже на конгреса, е било, че трябва да се удовлетворят очакванията на гражданите, за да има успешно управление на правителството. Другото, което е искал да подчертае Паскалев, е, че трябва да се отстояват националните интереси, които в момента са отложени във времето. Трябва да бъде създадено и национално самочувствие на българина, особено на прага на влизането ни в ЕС, изтъкна Паскалев. Освен това трябва да се реализира и интересът на актива на БСП и коалиционните партньори, посочи депутатът. Според него в управленските проекти на БСП, изложени на 46-ия конгрес, отсъства ангажиментът, даден по време на предизборната кампания на левицата за повишаване на доходите от1 януари 2006 година. Паскалев изрази неудовлетворение от отношението на партията и към пенсионерите и учителите, като допълни, че БСП провежда “дясно-лява” политика. В БСП решенията се взимат само от Сергей Станишев, Румен Петков, Румен Овчаров, Ивелин Николов и Димитър Дъбов. Не може група от 5 човека да бъдат натоварени с управлението на държавата, ако нямат нужния екип, посочи Паскалев.
Висш съвет от 200 човека означава, че тези хора трудно могат да се подготвят професионално за заседание, което означава, че само тези 5 човека ще диктуват всичко и само ще информират останалите за решенията си. Диалогът в БСП беше изместен от информирането, изтъкна Паскалев като допълни, че “ръководството на партията се е капсулирало в своята среда”, което е проблем за БСП.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Костадин Паскалев: В БСП решенията се взимат от 5 човека, няма диалог в партията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди