изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:54 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПловдив. Клиент на такси бил затворен в багажника на колата заради неплатена сметка. Вчера сутринта младеж наел такси в Пловдив, с което пътувал из града и до няколко близки села.

Накрая трябвало да плати около 60 лева за услугата, но пловдивчанинът обяснил на шофьора, че няма толкова пари. На ул. “Солунска” между двамата възникнал спор, при който шофьорът  заплашил клиента си и го принудил да влезе в багажника на автомобила. Там го заключил   и продължил работата си. Граждани, станали свидетели на случилото се, сигнализирали в полицията. Таксито било  светкавично  обявено за издирване и не след дълго спряно за проверка. Служителите от ІІ РПУ са задържали водача на колата  Р.Г./ 29 г./ от Пловдив за 24 часа в районното управление. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.
Бургас. Вчера след получен сигнал в сектор “Икономическа полиция” при РДВР Бургас е предотвратено извършването на документна измама. Служители от “Икономическа полиция” са посетили кантора на бургаски нотариус по време на покупко-продажба на недвижим имот, намиращ се в с. Черноморец, общ. Созопол. В момента на изповядване на нотариалния акт 48 годишната П.Я. от с. Черноморец, продавач на имота, е задържана. Тя представила пред нотариуса неистински документи – пълномощно и декларации от името на останалите 14 души продавачи. Същите не са били на място при нотариуса по време на изповядване на сделката. Иззети са оригиналите на подправените документи и 2 неистински печата на кметството на с. Черноморец. По случая е образувано полицейско производство.
Русе. Тази сутрин в 04.10 часа са получени сигнали за нарушение в обекти под охрана на СОД при РДВР, намиращи се в района на пл. „Св. Троица” в Русе. На място незабавно са изпратени автонаряд от СОД и патрул от Първо РПУ. Полицейските служители обходили сградите и установили, че има счупени витринни стъкла на няколко обекта на пл. „Св. Троица”. Местопроизшествието е посетено и от дежурна оперативна група от РДВР. При извършения оглед служителите са установили следи от взривяване. Районът около произшествието е отцепен и се охранява от полицията. За случая са уведомени служители от ДОТИ – МВР, които ще извършат оглед. Криминалисти от РДВР – Русе продължават работата по случая.
София. Преди четири дни, след възникнал скандал до бирария в ж.к.”Студентски град”, бе прострелян 19-годишен столичанин, който е настанен в института “Пирогов” с опасност за живота. Криминалисти от Седмо РПУ разкриха и заловиха стрелеца Л.Т./21 г./, неизвестен на полицията, от кв.Кремиковци, който стрелял със законно притежаван пистолет “Аркус” и след това избягал. По случая е образувано дознание в РПУ, Л.Т. е задържан с прокурорска санкция за 72 часа в ареста, а оръжието му е иззето.
22-годишна студентка подала жалба, че непознат мъж я нападнал в общежитието, нанесъл й побой и след това се опитал да я изнасили. На място е извършен оглед от дежурна група на Седмо РПУ и са проведени бързи издирвателни мероприятия. Полицейските служители заловиха криминално проявения И.И. /28 г./, от гр.Благоевград, осъждан. Той излежава присъда в ТПО-Казичене, и избягал оттам. И.И. е задържан за 24 часа в полицейския арест, криминалистите продължават работата по случая.
Известен автокрадец бе заловен при съвместна операция на криминалисти от СДВР и Шесто РПУ. Полицейските служители разкриха във вилна зона “Бункера” депо за укриване на крадени автомобили под “патронажа” на регистрирания за различни престъпления Г.Й. /33 г./, по прякор “Гето”, осъждан. Той е задържан с прокурорска санкция за 72 часа в ареста, след което му е взета мярка за неотклонение “Парична гаранция”. При претърсването на дворното място в “Бункера” са намерени три автомобила “Мерцедес”, един от които товарен, “Ауди”, ”БМВ”, ”Тойота”, както и автомобили с неустановени марки, без регистрационни табели, всички обект на противозаконни отнемания в период от няколко месеца.
Неговият “колега” А.Д./42 г./, от гр. Враца, регистриран за различни престъпления, осъждан, също обявен за общодържавно издирване след извършени кражби, бе заловен при специализирана полицейска операция на служители на  ПУ”Овча купел”-Шесто РПУ  след поредната му кражба на кожени якета, мобилни телефони, пари и DVD от жилище в ж.к.”Овча купел”. А.Д. също е задържан с прокурорско постановление за 72 часа в ареста. Преди четири дни в ж.к.”Свобода” 25-годишен младеж бе нападнат от двама непознати, които му взели 970 лв. и мобилен телефон, след като бил заплашен с нож от грабителите. При проведеното разследване служители на Второ РПУ разкриха извършителите на грабежа-регистрираните за различни престъпления М.В./26 г./ и В.О./31 г./, обявени за общодържавно издирване, срещу които е образувано дознание.
През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 11 криминални престъпления, а от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 25 криминални деяния.
РДВР- София. Вчера, около 13.25 ч. дежурният от софийско военно поделение съобщил в полицията за прекъсване на магистрален кабел в района на землището на с. Врачеш. След посещение в местността “Мина Ватя” по поречието на р. Бебреш било установено липсващо парче от кабелите в метална тръба, преминаваща през реката. Полицаи от РПУ-Ботевград иззели листови ножовки, метален секач, кирки.  При последвалото разследване били установени извършителите С.И. /47 г./, Б.Д. /22 г./, М.Б. /23 г./ и 17-годишен младеж. Нанесените щети се установяват.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди