изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:26 EEST
ПОМИСЛЕТЕ ЗА ОПАСНОСТТА ОТ ПОЖАРИ    
Ред и сигурност76 души са загинали при пожари в страната от началото на 2005 г. Пострадалите са 188

Предстои честването на коледните и новогодишни празници и това е свързано с организирането на тържества в детски градини, училища, други обществени сгради. Ресторанти и други увеселителни заведения също заработват с пълен капацитет. От Регионалното звено "Пожарна и аварийна безопасност" обаче предупреждават, че в стремежа да се създаде уютна обстановка и добра украса, често се пренебрегват противопожарните изисквания. Търговските обекти в такива моменти се презареждат със стоки и често се нарушават правилата за тяхното съхранение. Традиционната украса допълнително повишава риска от пожари. Все по-често се използват светещи гирлянди и друга украса на ел.ток, които нерядко се монтират непосредствено върху горими облицовки, конфекция и др. Също по това време на годината електрическите инсталации в домовете на хората често се претоварват от големия брой едновременно включени уреди.
За да остане настроението наистина празнично, РЗ "ПАБ" отправя няколко съвета към гражданите. Да не се използват прекалено горими украси, фойерверки и т.н. по време на празненствата и да не се оставят горими материали в близост до отоплителните уреди. При ползването на ел.уреди трябва да се има предвид опасността от претоварване на инсталациите. Свещичките, бенгалският огън и фойерверките следва да се ползват така, че искрите и пламъците от тях да не попадат върху лесно запалими материали и украси. Под никакъв предлог да не се допуска деца сами да си играят с бенгалски огън, свещички, фойерверки и др. При празненства в обществени сгради изходите за евакуация да бъдат отворени и свободни.
От началото на 2005 г. в страната са възникнали 6125 пожара с нанесени материални щети. Загинали са 76 и са пострадали 188 граждани.
 


Сходни връзки

ПОМИСЛЕТЕ ЗА ОПАСНОСТТА ОТ ПОЖАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди