изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:53 EEST
Ръководството на РДВР-Благоевград подаде рапорт за напускане    
Ред и сигурност След като се запозна с петорната съдебно-медицинска експертиза за смъртта на Ангел Димитров, известен с прякора си Чората, министър Петков подписа рапортите на директора на РДВР-Благоевград генерал майор Богомил Янев и на началника на Регионалното звено за борба с организираната престъпност - полковник Александър Костов.

От МВР на този етап отказват да съобщят името на новия директор на РДВР-Благоевград, по чието предложение е освободен и шефът на Благоевградската дирекция на полицията - полковник Димитър Балев. Часове по-рано, министър Петков беше категоричен, че директорът на РДВР-Благоевград Богомил Янев, не е прикривал информация и коректно е цитирал резултатите от тройната медицинска експертиза, според която Ангел Димитров-Чората, е починал от кардиогенен шок.

Вътрешният министър Румен Петков прие заключението на петорната съдебно-медицинска експертиза, според която Ангел Димитров Чората не е починал от кардиогенен шок и свръхдоза наркотици, а от масиран побой.

На въпрос провали ли се акция “Респект”, вътрешният министър отговори така: “Трагедията е много голяма, аз разбирам болката на близките, но не мисля, че това е провал на операцията”.

Утре министърът ще се изправи лице в лице с близките на Ангел Димитров Чората по негова покана.
“Дължа им го. И съм човек, който няма да избяга от неприятностите, защото това са реалности. Дължим им този разговор и се надявам да бъда разбран”, заяви Петков.

Миналият месец 38-годишният Ангел Димитров почина след опит на полицията да го арестува в рамките на акция “Респект”. Неколкократно от РДВР-Благоевград и от по-високи нива в МВР бяха категорични, че упражнената по време на задържането физическа сила е била в рамките на закона и не е причинила смъртта на Чората.

Димитров е най-близък приятел на убития през януари Васил Горчев- Кьоравия. След като Кьоравия бе убит неофициално бе лансирана информация, че той е имал тефтер с бележки, уличаващи полицаи от региона в корупция.

Румен Петков бе категоричен, че в нито един момент МВР не е искало да прикрие истината за инцидента. Като доказателство той изтъкна факта, че петорната съдебно-медицинска експертиза се е състояла.

Лидерът на ДСБ Иван Костов посочи като подстрекатели на убийството министрите Румен Петков и Георги Петканов. Според Костов, е убит свидетел, разполагащ с информация за корупция в МВР.

"До убийството се стигна след публично подстрекателство. Министрите на вътрешните работи Петков и на правосъдието Петканов от кабинета на Сергей Станишев препоръчаха на служители от МВР да действат с "всички средства на ръба на закона" и дори "да го прекрачват". Позволиха си да насърчават силно корумпирани и обвързани с организираната престъпност служители на МВР да прилагат насилие спрямо български граждани. Последните действаха като престъпна група - едни убиваха, други прикриваха, а трети се оттеглиха, за да отклонят общественото внимание", заяви Костов.

Роднините на Ангел Димитров-Чората ще използват всички права, които им дава законът, за да видят осъдени виновните за смъртта му. Това заявиха в Благоевград съпругата, майката и бащата на починалия.
Роднините на Чората твърдят, че не знаят нищо за прословутото тефтерче с имената на корумпирани полицаи, което синът им притежавал.
http://www.btv.bg/
 


Сходни връзки

Ръководството на РДВР-Благоевград подаде рапорт за напускане | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди