изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:44 EEST
ШЕСТИМА ДОБРИЧЛИИ С УВРЕЖДАНИЯ - С ТВОРБИ В НАЦИОНАЛЕН СБОРНИК    
ОбществоШестима добричлии, членове на Районното дружество на слепо-глухите /РДСП/, участват със свои творби в сборника на слепо-глухи автори "Хоризонт", съобщи за НДТ председателят на организацията Калинка Ковачева.

Сборникът съдържа лично творчество на общо 16 автори. Той ще бъде презентиран на 16 декември в Пловдив. В сборника са включени творбите на нашите съграждани Калинка Ковачева, Светла Маринова, Господин Филипов, Кръстинка Петрова, Марийка Атанасова и Мария Костова. "Гордея се с тях" - сподели К. Ковачева.
По време на презентацията, организирана от Националната асоциация на слепо-глухите в България, ще има и литературно четене. Сборникът ще бъде преведен на пет езика от студенти на пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и ще бъде разпространен по всички краища на света.
Златка Ганева от РДСП в Добрич пък е поканена да води десетдневен курс в Центъра за социална рехабилитация и интеграция "Хелън Келър" в Пловдив. Тя ще обучава слепо-глухи от цялата страна по макраме. Златка Ганева води такъв курс в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Добрич. НДТ  

 


Сходни връзки

ШЕСТИМА ДОБРИЧЛИИ С УВРЕЖДАНИЯ - С ТВОРБИ В НАЦИОНАЛЕН СБОРНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди