изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:38 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията  обслужвана от РДВР - Добрич са регистрирани  7 криминални  престъпления и произшествия.

 1. След проведени активни оперативно издирвателни мероприятия от служители на  РПУ Г.Тошево , 01 РПУ Добрич и сектор Криминална полиция" при РДВР Добрич е установена и задържана дръзка престъпна група състояща се от четири лица на 14, 19, 21 и 26 години всички от с. Присад общ. Г.Тошево.
Задържаните лица са заподозрени в това, че за периода от м.август до началото на м.декември 2005г. на територията на общ. Г.Тошево и гр. Добрич  в различно съучастие по между си  са извършили над 10 криминални престъпления, между които  четири грабежа на дамски чанти и оборот от  магазин в гр. Добрич с използването на физическа сила и заплахи, кражба на домашни животни от общ. Г.Тошево и други престъпни посегателства,   изразяващи се в кражби на части и вещи от автомобили и оставени без необходимия надзор лични вещи.
Лицата са  задържани са за срок от 72 часа.  От служители на полицията се изяснява цялостната им престъпна дейност. Две от пълнолетните лица са криминално проявени и осъждани.По случаите са образувани полицейски дознания.
 2. След проведени оперативни мероприятия от служители на РПУ Г.Тошево  при РДВР Добрич са установени и задържани две лица на 26 и 29 години от гр. Г.Тошево и гр. Добрич.
 Двамата задържани са заподозрени във това, че през нощта  на 05.12 срещу 06.12.05г.в гр.Г.Тошево,  след като са влезли в стопанска постройка и са извършили кражба на четири овце, противозаконно са отнели и паркиран в същия град лек автомобил "Москвич", със който са извозили до гр.Добрич откраднатите домашни животни .
 След задържането на заподозрените лица лекият автомобил е открит от служителите на полицията и върнат на собственика .
 Двете заподозрени лица са криминално проявени и осъждани. Работата по изясняването на цялостната им престъпна дейност продължава.
 Образувано е полицейско дознание.
 3. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на 01 РПУ Добрич и сектор "Кр.полиция" при РДВР в гр. Добрич е установен и задържан 44 годишен жител на гр. Добрич. Същият е обявен за общодържавно издирване във връзка със Съдебно дело за кражба на РС Балчик и има наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".
 Има данни, че по време на издирването задържаното лице често е сменяло квартири във гр. Добрич и гр. Г.Тошево.
 Приведен е в следствен арест.
4. По молба на близките му, РДВР Добрич издирва лицето Никола Савов Добрев
 роден през 1949 г. живущ на ул."България", гр.Добрич. Добрев е в неизвестност от 05.12.05г.  Тогава е бил облечен със син дънков панталон и тъмнозелено зимно яке. Издирваното лице е високо около 185 см., коса - прошарена и очи кафяви.
 РДВР Добрич се обръща към гражданите които могат да подадат информация за местонахождението на издирваното лице,да се обадят в най близкото РПУ или на дежурния офицер в РДВР.

 На територията обслужвана от  РДВР Добрич са регистрирани   9 ПТП  с  материални щети по автомобилите.

Поделенията на РЗ ПАБ   не  са участвали в гасенето на  пожари.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди