изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:45 EEST
В. “Черно море”, Варна: Ограбеният и намушкан 11 пъти с нож Мартин: Защо бяха толкова жестоки    
Ред и сигурностВарна. Мартин (19 г.), който беше нападнат в центъра на града на 26 ноември от трима ученици от музикалното училище във Варна, вече е у дома и се възстановява под грижите на майка си. Това установи наша проверка.


Студентът в Техническия университет, специалност транспортна техника и технологии, пропусна първия си студентски празник и остана да лежи в дома си с 11 прободни рани.
Той прие екип на в. "Черно море" и докато закусваше сподели все още пресните спомени за нападението.
В злополучната вечер се прибирах към блока, в който живея, около 23,30 ч. Чух стъпки зад гърба си, обърнах се и видях едно момче. То стоеше точно под уличната лампа и не можех да видя лицето му. Усетих, че някой ме ритна и хукнах да бягам. Докато тичах, се спънах пред контейнерите за боклук и паднах. Тогава ми се нахвърлиха. Разбрах, че са трима. Казаха ми да им дам всичко, което имам.
Извадих портфейла си, вътре имах 20 лв., и всичките си документи, взеха и мобилния ми телефон. Сетих се за сребърната гривна на ръката си и им казах. Откачиха я моментално от ръката ми, преди още да съм я протегнал.
През цялото време не преставаха да ме ритат. Дори и когато взеха всичко, което притежавах (без дрехите ми). Не съм усетил кога извадиха нож. Всъщност аз не разбрах, че съм намушкан, мислех, че само ме ритат с крак. Много ме болеше, но не разбрах, че това е острие на нож. Едва когато дойде лекарят от Спешна помощ, стана ясно, че сьм прободен. И не 8 пъти, както смятаха отначало. При лечението се оказа, че прободните рани са 11.
След побоя нападателите са хукнали в тъмнината, смята Мартин.
Съседите, станали очевидци разказват, че нападателите са действали жестоко. В първия момент свидетелите си мислели, че е скандал между пийнали младежи и не обърнали внимание, тъй като гледката не била новост за квартала.
Не познавам нападателите си. Никога не съм ги виждал. Не мога да си обясня защо бяха толкова жестоки с мен, замисля се Мартин.
В момента майката на Мартин - Ани е в отпуска, за да гледа сина си. Цяло чудо е, че е жив, казал й лекуващият сина й доктор Хинев. Ножът е минал на милиметри от главен кръвоносен съд. Наложило се да му правят операция на корема и за щастие нямало засегнати органи.
Как може? Не е човешко да наръгаш 11 пъти беззащитно момче, недоумява мама Ани.
Дрехите му бяха пропити с кръв, като неоцедено пране, спомня си пребледнялата майка. Казаха ми да ги пазя за веществено доказателство, но вчера не изтърпях и ги изпрах. Не можех да понасям повече мириса на кръвта. Радвам се, че детето ми се възстановява и благодаря на лекарите, които се грижеха за него. Засега продължават да кървят раните по бедрото му - по-бавно зарастват.
Вероятно заради болката на майка си Мартин се усмихва. Въпреки необяснимата агресия срещу него той е оптимист и твърди, че не мрази похитителите си. Случилото се нямало да промени оптимизма му относно добрината на хората.
Междувременно в ареста продължава да лежи един от нападателите на Мартин - Николай С. (19 г.). Двамата му съучастници в грабежа са на свобода.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. “Черно море”, Варна: Ограбеният и намушкан 11 пъти с нож Мартин: Защо бяха толкова жестоки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди