изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:37 EEST
БЪЛГАРИНЪТ ВОДИ ПО-ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ    
ОбществоТова са установили производителите на безалкохолни напитки

Като цяло българинът е започнал да води по-здравословен начин на живот, по отношение на напитките, каза за НДТ управителят на фирма "Келто" Тодор Колев, която е и производител на трапезна вода със същата марка. "Тази година за първи път общата продажба на водите в страната се очаква да е с 3 до 5 % по-висока от общия брой продажби на газирани напитки в страната" - каза Т. Колев. Намалели са и продажбите на твърдия алкохол, а се е увеличила продажбата на пиво. През 2004 г. изпитото количество бира на глава от населението е било 54 л, докато през тази се достига 61 л на глава от населението. Производителите на води са констатирали още, че тази година общо 504 млн. л трапезни и минерални води са продадени в търговската мрежа, докато газираните напитки са достигнали 485 млн. л. "Очакванията са до 2009 година водите да достигнат ръст от около 70 %" - добави още Т. Колев.
Фирма "Келто" произвежда трапезна вода със същата марка, като я предлага на пазара, както в Добрич, така и чрез дистрибуторска мрежа в големите градове на страната като София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Сливен, Търговище, Варна и Разград. От фирмата всеки добруджанец може да си закупи за дома или офиса и машинка за вода. "След Нова година обмисляме пускането на продажба на апарати за вода за бита на лизинг. Така те ще станат още по-достъпни за масовия потребител" - добави още управителят на "Келто". За да бъде в крак с европейските стандарти през идващата година, фирмата ще предприеме стъпки за сертифициране на международните стандарти ИСО и ХАСАП за хранителни продукти.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИНЪТ ВОДИ ПО-ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди