изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:20 EET
УЧИТЕЛСКАТА СТАЧКА Е ЛОГИЧНО РАЗВИТИЕ НА НЕЩАТА    
ПолитикаЗаяви на пресконференция в Добрич зам.-председателят на Съюза на демократичните сили Иван Сотиров. Преди това той присъства на областния съвет на сините. Партията все още няма яснота как ще участва в частичните местни избори в Крушари през януари

"Учителската стачка е логичното развитие на нещата… Нормално е хората да протестират… Сега има крайно непочтено прехвърляне на топката" - това коментира пред журналисти в събота зам.-председателят на СДС Иван Сотиров след областния съвет на сините в Добрич, на който той бе гост. Сред присъстващите на пресконференцията бе и областният лидер на СДС д-р Меглена Попова. Според Иван Сотиров, в момента БСП се оправдава с НДСВ, а НДСВ - с БСП. "През последните месеци наблюдаваме безпардонно разпределение на постове… Един нагъл пазарлък пред очите на всички избиратели" - заяви той.
"СДС винаги е бил автентичната дясна алтернатива на БСП. Отделен е въпросът, че тази раздробена десница в България не може да представи на дясномислещите хора сериозната опозиция, която те очакват" - каза още зам.-председателят на СДС. Той заяви също, че дясното обединение е задължително условие за успех на президентските избори. Но то не е достатъчно, защото изборът е мажоритарен. "Една политическа партия, за да бъде ефективна, трябва след дебата в нея, да има единно говорене, единно послание… Всички формации, които се народиха от СДС, са вследствие на личните амбиции на една или друга фигура" - подчерта Иван Сотиров.
Д-р Меглена Попова похвали работата на общинските съветници от СДС в местния парламент на Добрич. Тя посочи, че те имат професионално и адекватно поведение в Общинския съвет.
Все още няма яснота как СДС ще участва в предстоящите през януари частични местни избори в Крушари. Не мога да кажа окончателно, в момента се водят преговори, каза д-р М. Попова.
 


Сходни връзки

УЧИТЕЛСКАТА СТАЧКА Е ЛОГИЧНО РАЗВИТИЕ НА НЕЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди