изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:30 EEST
ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ ПРОВЕДЕ ЧИТАЛИЩЕТО    
НовиниНародно читалище "Йордан Йовков" в Добрич в събота проведе отчетно събрание. Председателят на читалищното настоятелство Юлия Дрекова представи отчет на дейността за 2005 г. Като една от най-важните стъпки тя посочи решението да се тегли кредит за газификация на сградата. Читалището е изтеглило 30 000 лева, а като допълващо финансиране е получило 10 000 от общината.

Газификацията ще доведе до икономии в читалищната сграда, подчерта Ю. Дрекова. Тя коментира, че има известно забавяне, но е получила уверението на фирмата-изпълнител, че на 24 декември в сградата ще бъде топло.
Г-жа Дрекова посочи още успешното участие на читалището в малките демонстрационни проекти на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, пред областната администрация е защитен проект за ремонт на покрива на сградата.
От началото на годината в читалището работи Информационно-консултантски център. Като постижение бе отчетено и приемането на читалищната библиотека в Българския информационен консорциум. Читалището е институция, утвърдена като огнище на културата и просветата в нашия край, подчерта Ю. Дрекова.
На 191 996 лева възлизат приходите на читалището през 2005 г., от тях субсидията е 143 857, таксите - 33 985, наемите - 10 932 и т.н. Приет бе и проектобюджетът за 2006 г. В него са заложени приходи в размер на 197 495 лева.
 


Сходни връзки

ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ ПРОВЕДЕ ЧИТАЛИЩЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди