изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:55 EEST
100 СТАРИ ГУМИ СЪБРАХА В АКЦИЯТА "СЛИВИ ЗА СМЕТ"    
Екология100 стари автомобилни гуми са събрани от акцията "Да почистим града от старите автомобилни гуми", съобщиха от пресслужбата на кметството вчера. Съорганизатор на акцията бе добричката фирма "Екопроцес". Екологичната инициатива продължи два дни и бе под мотото "Сливи за смет".

На 10 и 11 декември на 10 площадки бе организирано събирането на негодните за употреба автомобилни гуми, които по-късно бяха извозени от автомобил на "Екопроцес". Фирмата е единствена в страната за екологична преработка на стари автомобилни гуми. Нейната производствена линия включва термохимичен процес - вакуумна пиролиза, чрез който гумите ще се разграждат изцяло. С набавената суровина от стари автомобилни гуми фабриката ще направи пускови изпитания, за което има разрешение от необходимите инстанции. В рамките на двата дни участниците в акцията получиха информационни материали и малки стимулиращи награди. Целта на инициативата бе да бъде ангажирано вниманието на обществеността върху правилното използване на негодните автомобилни гуми, които, като отпадък, имат дълъг период на разпад и предизвикват трайни замърсявания на околната среда. Ефективното управление на този вид отпадъци намалява замърсяването на почвата и емисиите вредни вещества, образувани при изгарянето им. 
 


Сходни връзки

100 СТАРИ ГУМИ СЪБРАХА В АКЦИЯТА "СЛИВИ ЗА СМЕТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди