изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:46 EEST
ЩЕ СТАЧКУВАМЕ ДО УСПЕШЕН КРАЙ!    
ОбразованиеКатегорични са преподаватели. Според тях, стачката би била ефективна, ако се организира в началото на май

Надпис "СТАЧКА" посрещна вчера учениците от първа смяна в Природо-математическата гимназия "Иван Вазов". 78 учители от учебното заведение стачкуваха и в гимназията учебни занятия не се проведоха. Четирима от преподавателите не са пожелали да се присъединят към протестите. Вчера училището бе притихнало. Около обед ученици почти не се мяркаха, защото повечето, дори и тези от втората смяна, бяха разбрали, че няма да учат.
Всички протестиращи учители бяха в сградата на гимназията от 7.30 до 16 ч. Засега не е предвидено вчерашният неучебен ден да се отучва, защото ще бъде за сметка на резерва от учебно време, каза директорът Галин Канев. Днес часове се провеждат.
"Ще стачкуваме, докато се стигне до успешен край и изпълнение на исканията ни... В Румъния имаше стачка и вдигнаха с 30 процента заплатите на учителите" - каза Николай Нейчев, председател на стачния комитет. Според него, подобна стачка би била ефективна, ако се организира в началото на май. "Да не се дадат дипломи, да се провали една кандидатстудентска кампания. Тогава и 150 процента увеличение да поискаме, толкова ще ни дадат" - коментира още Н. Нейчев, но добави, че все пак у учителите надделява съзнанието.
"Нямаме нищо против на два пъти да ни бъдат увеличени заплатите, но процентът, за който се говори, е много малък, според нас" - каза Нела Неделчева, представител на "Подкрепа".
В Добрич вчера останаха затворени вратите и на СОУ "Димитър Талев". За днес не се предвижда да има неработещи училища в града, каза областният координатор на Синдиката на българските учители Павлина Димова. Целодневен протест ще има в ЦДГ 18, но, тъй като две педагожки са заявили, че няма да участват, в детската градина ще има една работеща група. Други осем градини ще протестират, както вчера, един час сутринта - от 7 до 8 ч. Няколко училища в Добрич ще стачкуват поетапно днес. НДТ припомня, че в националните безсрочни стачни действия, които започнаха вчера, от областта ни участват учебни заведения, детски градини и обслужващи звена от общините Добрич, Генерал Тошево и Тервел. Каварна, Шабла, Балчик и община Добричка не участват в протестите.
 


Сходни връзки

ЩЕ СТАЧКУВАМЕ ДО УСПЕШЕН КРАЙ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди