изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:43 EET
В. "Позвънете Новини": Чешмеджиев уволнен заради ретранслатори край Българево?    
НовиниВарна. Директорът на Радио Варна Стоян Чешмеджиев се разделя с поста си заради злоупотреба със служебното положение, твърдят от Националното радио.

Шефката на БНР Поля Станчева обяви решението си да го освободи от длъжност в петък, като се мотивира с „превишаване на правомощията”. Веднага журналисти и служители в Радио Варна започнаха подписка в защита на Чешмеджиев. Той излезе в болничен отпуск и заяви, че не е уволнен, тъй като не му е връчена подобна заповед. Отстраняването си от поста отдаде на „едно емоционално решение” на директора Станчева.
Проверка на „Позвънете Новини” установи, че благодарение на негово експертно мнение конкурс за изграждане на ретранслатори върху 50 дка общинска земя край каварненското с. Българево печели фирма „Вот” ЕООД. Тя пък се оказа собственост на дъщерята на Чешмеджиев - Деница Стоянова Стефанова, от 19 октомври м.г. Преди това „Вот” е била собственост на самия ексдиректор на Радио Варна. Фирмата е вписана в Окръжен съд - Варна, на 19 май 2003 г. „Дружеството е с капитал 5000 лв. и се управлява и представлява от едноличния собственик на капитала Стоян Тодоров Чешмеджиев”, гласи решението, цитирано в правната система АПИС.
Имаше решение на Общинския съвет за отстъпено право на строеж в полза на „Вот” ЕООД, което в момента оспорвам в съда, заяви кметът на Каварна Цонко Цонев. Той обясни, че за конкурса за избор на фирма, която да изгради ретранслаторите край Българево, е било ползвано експертното мнение на Стоян Чешмеджиев. Това мнение Чешмеджиев подписал от името на Националното радио без да е получил пълномощно от ръководството в София. „Когато през октомври УС на БНР ме уведоми, че Чешмеджиев е нямал пълномощни, заведох дело в съда срещу „Вот” ЕООД”, каза Цонев. Съдебният спор продължава и досега, а кметът на Каварна обясни, че е наложена възбрана върху имота.
„Това са несериозни неща, чакам новини от София”, лаконичен бе вчера Стоян Чешмеджиев.
Заради уволнението му скочи броят на участниците в интернет форума на Радио Варна. Сред мненията се появи цитат, подписан с името и фамилията на Дарина Докова - главен редактор на РТВЦ-Варна. „Откровена спекулация” нарекоха постинга самата Докова и Матей Тодоров - директор на регионалния ТВ център, в писмо до варненските медии. „Интернет форумите са такава форма на общуване, в която всеки може да напише каквото си иска, когато си иска и да го подпише, както си иска. Това прави възможни всякакви спекулации, каквато е направена и в случая”, обобщават те. РТВЦ-Варна, заявява още, че поддържа коректни професионални взаимоотношения с всички медии.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

В. "Позвънете Новини": Чешмеджиев уволнен заради ретранслатори край Българево? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди