изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:33 EET
ВИСШИСТИТЕ ЩЕ СЛУЖАТ САМО ГОДИНА    
ЛюбопитноДепутатите гласуваха на второ четене Закона за отбраната и въоръжените сили. Единият от текстовете визираше срока на военната служба.

 Законодателите ни решиха завършилите висше образование да бъдат в строя само една година, а за всички останали срокът ще е с шест месеца по-дълъг.

ЗДРАВЕТО - ЧАСТНО/ДЪРЖАВНО?
Традиционното ни допитване до добричлии чрез GALLUP тази седмица е на тема здравеопазване. Избрахме именно тази сфера от живота ни, защото тя винаги е звучала и ще звучи актуално - ако от някои неща, свързани с битието ни, можем да се лишим, то здравето на човека не може да бъде оставено на заден план при никакви обстоятелства... Съгласни ли сте с предложението на министър Мими Виткова за пълното отделяне на държавната от частната практика? - попитахме добричлии. Тук е мястото да отворим една скоба и да припомним, че Българският лекарски съюз, подкрепен от някои други организации, поиска оставката на министър Виткова именно за това й решение. Оказва се обаче, че по-голяма част от добричлии не мислят така, което на практика означава, че са против искането на лекарите за съвместяване на частна с държавна практика. На това мнение са 77,1 процента от анкетираните.
НДТ - 14 декември 1995 г.   

 


Сходни връзки

ВИСШИСТИТЕ ЩЕ СЛУЖАТ САМО ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди