изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:57 EET
РАЗЧЛЕНЕН ТРУП В ЧЕСТИМЕНСКО    
Ред и сигурностДнес Тервелско изпадна в паника, след като слух за жестоко убийство в село Честименско мълниеносно се разпространи по магазини, учреждения, та дори и в училището. Мнозина тервелчани тази вечер рано прибраха деца и родители и здраво залостиха врати. Поне до около 20.00 часа по селата и в града не бе достигнала информация, че е заловен убиецът или убийците.


Сутринта селяни са видели, че е разбит прозорецът на селския магазин и се усъмнили, че това е поредната нагла кражба. Според слуховете, любопитството е накарало човек да надникне през строшената витрина, за да разбере какво е станало в магазина. Тогава изпаднал в ужас, защото видял отрязан крак.
Оттук-нататък из тервелско се разнесе мълвата, че пенсионер-самотник е бил убит, а после е бил направен на парчета. Апогей на слуха бе, че на жертвата й била отрязана онази работа и й била поставена в устата. От селото по-късно ни казаха, че на място са пристигнали десетина полицаи и следователи и през целия ден са работили за разкриването на убиеца. Ходели са от къща на къща да търсят следи или доказателства, търсели са да открият тук или там петна от кръв, които да са оставени от убиеца.
Преди приключването на броя, снощи потърсихме официална информация, за да не ставаме неволни разпространители на лъжливи слухове. Директорът на РДВР капитан Ивелин Петров нито потвърди, нито отрече убийството: "За момента никаква информация няма да Ви дам, бъдете сигурни! Приятна вечер."
След това се наложи отново да разговаряме с хора от Тервел, Честименско и съседни села. Какво потвърдиха те? Убийство има и то е повече от жестоко. Убиецът не е заловен /20.00/, следователите продължават да работят. Спокойствието е отлетяло от домовете на обикновените хора. Страх е завладял и хора в Добрич, чиито родители живеят сами по селата на областта и често стават жертви на кражби и насилие. За нас е повече от ясно, че в случая става въпрос за битов скандал, завършил с убийство, или за грабеж и изнудване. Погледнато по-обобщено, за нас са интересни анализи какви са мотивите за тази тягостна обстановка в селата, когато хората с ужас стоят залостени по домовете си и гледат безпомощно как някой се разпорежда с имуществото им или с живота им. И как същите престъпници се разхождат с по няколко висящи дела спокойно по улиците и са герои от ефира или страниците на вестниците.
Дано този убиец бъде заловен. Дано бъде осъден. Дано не го видим един ден, излежал присъдата си, да бъде герой в селото си.  НДТ

АРЕСТУВАХА УБИЕЦА НА ПЕНСИОНЕРА В ЧЕСТИМЕНСКО

На 14 декември около 23 ч. в село Честименско /община Тервел/ след проведени активни  оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РПУ-Тервел и сектор "Криминална полиция" при РДВР е установен и задържан 20-годишен жител на същото село.

Младежът е заподозрян в това, че в ранните часове на 14 декември с цел грабеж е разбил жилището на самотно живеещ 69-годишен мъж и го е умъртвил по особено жесток начин, след което разчленил  трупа, съобщиха от полицията.
Извършителят е заподозрян и в това, че непосредствено след извършването на убийството е разбил и магазин за хранителни стоки в същото село и е извършил кражба на алкохол, хранителни продукти и др.вещи.
След задържането на лицето и последвалите обиски от служители на полицията са открити доказателства, посочващи съпричастност на задържания към двете престъпления. Случаят продължава да се изяснява. Лицето е криминално проявено, осъждано за кражба, казаха още от РДВР. По случая е образувано следствено дело.

 


Сходни връзки

РАЗЧЛЕНЕН ТРУП В ЧЕСТИМЕНСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди