изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:15 EEST
НАД 1 600 КГ ХРАНИ ДАРИХА ДЕЦА НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА    
Общество100 пенсионери от Добрич ще бъдат зарадвани с хранителни пакети във връзка с Коледните и Новогодишни празници

1 610 килограма пакетирани хранителни продукти са набрани по време на обществената кампания по проекта на БЧК "Да помогнем заедно на хората от третата възраст" - съобщи експертът в Областния съвет на организацията Валентина Закова. Както НДТ писа, кампанията се проведе през цялата минала седмица в училищата в Добрич. От общо 26 учебни заведения са се включили 18. През следващата седмица ще бъдат наградени победителите - училища, чиито възпитаници са дарили най-много храни. Сред гимназиите на първо място е ПМГ "Иван Вазов" - 131 кг храни, на второ и трето - Гимназията по механотехника /130 кг/ и Гимназията по туризъм /95 кг/. Сред училищата най-добре са се представили децата от СОУ "Д. Талев" /223 кг/, след тях са СОУ "Св. Климент Охридски" /207 кг/ и ОУ "Христо Смирненски" /153 кг/.
Учениците са дарили захар, боб, леща, брашно, макарони, сухи супи, консерви и др. С тях ще бъдат оформени хранителни пакети, които през годината ще бъдат раздавани на възрастни хора. Някои от хранителните продукти - дарени предимно от деца от СОУ "Д. Талев", имат и картички, рисунки и мили послания към пенсионерите с пожелания във връзка с празниците.
Със 100 от хранителните пакети възрастни хора ще бъдат зарадвани за Коледа, раздаването им вече започна. Една от първите жени, която получи пакет, бе Марийка Димитрова. "Благодарна съм много на БЧК, да са живи и здрави хората, които работят тук" - сподели развълнувана тя пред репортер на НДТ. Жената е с 52 лева пенсия, живее сама. От август ОС на БЧК подпомага по проекта всеки месец 50 възрастни хора, разказа Стоянка Начева - специалист "Социално помощна дейност" в организацията. Тя разказа, че хората са много доволни, защото - като получават хранителни продукти, могат да си покрият други разходи - за ток, вода, телефон и др.
Това е третата обществена кампания по проекта "Да помогнем заедно на хората от третата възраст", която се провежда в училищата в Добрич. Миналата година бяха събрани също около 1 600 кг храни, което показва, че кампанията вече се превръща в традиция, че има устойчивост на проекта, коментира Валентина Закова. От страниците на в. "Нова добруджанска трибуна" тя изказва благодарност от името на ОС на БЧК за доброто участие в кампанията на всички ученици, на родителите им, на учителите и ръководствата на учебните заведения. НДТ

 


Сходни връзки

НАД 1 600 КГ ХРАНИ ДАРИХА ДЕЦА НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди