изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:21 EEST
АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ" ПРЕДЛАГА СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА ПО ЗАСТРАХОВКА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ"    
НовиниПред НДТ - генералният представител на Алианц България холдинг за област Добрич Станьо Георгиев

- Г-н Георгиев, Алианц България бе единственият застраховател на пазара, който настояваше да отпаднат фиксираните цени на най-масовата застраховка "Гражданска отговорност". Какво следва оттук?
- Отпадането на фиксираната цена по застраховка "Гражданска отговорност" вече е факт. През миналата седмица Парламентът прие на второ четене Кодекса за застраховането, с който от 1 януари 2006 г. се либерализира пазарът по застраховка "Гражданска отговорност".
Когато Кодексът за застраховане бе внесен в Парламента, единствено Алианц България категорично застана зад предложението на комисията за финансов надзор за отмяна на фиксираните минимални рискови премии по застраховката "Гражданска отговорност". Дори по този повод ЗПАД Алианц България" инициира кампания за справедливи цени по застраховката. Тук е мястото - като генерален представител на компанията за Добрич, да изкажа благодарността си към активната гражданска позиция на потребителите, благодарение на което либерализирането на пазара стана факт. Идеята бе подкрепена от 78 % от собствениците на автомобили, което означава близо 2 000 000 души, според представително проучване на MBMD.
- Какви ще са ползите за хората от либерализирането на пазара?
- При стартирането на инициативата обявихме, че от въвеждането на индивидуална оценка на риска ще спечелят потребителите на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите. От 15 декември всеки клиент може да получи много добра цена за своята застраховка в нашите офиси. Премиите ще са индивидуални за всеки водач. Разработени са над 20 000 комбинации, въз основа на които ще се определя размерът на премията за всеки клиент.
- Какви са основните критерии, които дружеството използва?
- Основните критерии, които дружеството използва при определяне на застрахователната премия, са общоприетите европейски критерии - вид на автомобила, регион, в който той се използва, възрастта на водача, пътно-транспортните произшествия, причинени виновно, предназначението на автомобила и други. Всички разчети на дружеството се базират на обективни статистически факти и прецизни актюерски калкулации. Другото, което е важно хората да знаят е, че в ЗПАД Алианц България всеки клиент е не само застрахован, но и презастрахован, тъй като дружеството има сериозна презастрахователна програма, която допълнително гарантира интересите на клиента.
- Може ли да се плаща "Гражданска отговорност"  разсрочено, тъй като Парламентът прие, че тя ще бъде сключвана вече само за срок от една година?
- Да, предлагаме на клиентите си такава възможност за разсрочено плащане на премията по застраховката, както и удължено работно време на всички офиси - от 8.00 до 20.00 часа, които ще работят в събота и неделя в зависимост от натовареността.

СЪВЕТИТЕ НА АЛИАНЦ:

1. Не пренебрегвайте сключването на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите. В случай на произшествие, ако нямате застраховка, може да се окаже, че трябва да платите непосилна сума като обезщетение.
2. Запознайте се в подробности с условията, които предлага застрахователната компания.
3. Избирайте сигурни застрахователни компании с ясна собственост на капитала.
4. В сериозните застрахователни компании предварително се попълва въпросник с Ваши данни преди да определят реалната цена на застраховката.
5. Разберете дали застрахователната компания изплаща щетите по вече сключени застраховки.
6. Не се подвеждайте по "бонуси". Евтиното обичайно излиза скъпо.
7. Не чакайте последния момент за сключване на застраховка.

 


Сходни връзки

АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ" ПРЕДЛАГА СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА ПО ЗАСТРАХОВКА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди