изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:58 EEST
Почти двойно са се увеличили работещите в държавната администрация от 2000 година насам    
Общество Пампорово. Почти двойно се е увеличил броят на работещите в държавната администрация от 2000 година насам. Това сочат предварителните резултати на изследване, направено от социологическата агенция “MBMD” сред държавни служители в периода 8-15 декември. Данните бяха оповестени по време на семинар в Пампорово, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Директорът на агенция “MBMD” - Мира Янова уточни, че през 2000 година работещи в администрацията са били 46 хиляди, а сега те са 89 хиляди. Според изследването обаче за разлика от предишните години рязко се е увеличил делът на младите хора, които работят в тази област.
86% от чиновниците са с висше образование. През 2000 година те са били малко по-малко - 84 %. На въпрос - смятат ли, че са подготвени за условията на Европейския съюз, 49 % са отговорили, че са запознати много добре с тях, а едва 4% са заявили, че не знаят какво ги очаква с влизането на страната ни в Евросъюза. Според Мира Янова обaче, притеснителен е фактът, че голяма част от анкетираните са заявили, че не могат да преценят дали имат готовност да посрещнат изискванията на ЕС. Тревожен бил и процентът на чиновниците, които са преминали допълнителен курс за квалификация, когато са заели своя пост - едва 24 % са преминали подобен курс. 48 % от анкетираните са заявили че все пак имат нужда да преминат допълнителни курсове по различни въпроси. Най-голяма част са посочили, че имат нужда от допълнителни познания по чужд език и евроинтеграция.
“При голяма част от държавните служители липсва и самокритичност. Повече от половината смятат, че няма нужда да подобряват отношенията си с клиентите”, каза Мира Янова.
ИЛИНА ГРИГОРОВА
 


Сходни връзки

Почти двойно са се увеличили работещите в държавната администрация от 2000 година насам | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди