изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:34 EEST
МАГИСТРАТИТЕ РАЗПИТАХА ИЗКОРМВАЧА ОТ ЧЕСТИМЕНСКО ПРИ ЗАКРИТИ ВРАТИ    
Ред и сигурност

При закрити врати окръжните магистрати в Добрич разпитаха 20-годишния изкормвач от тервелското село Честимеско Богомил Йорданов и му наложиха най-тежката мярка "Задържане под стража". По молба на прокурора представителите на медиите не бяха в съдебната зала. Той се позова на чл. 262 от Наказателно-процесуалния кодекс, според който при закрити врати може да се гледа мярка, когато става въпрос за държавна тайна или за запазване на нравствеността на жертвата.



. Все пак, журналистите имаха възможност, макар и за минута-две да видят младия циганин, който си направил пълни самопризнания за убийството на 69-годишния Панайот Димитров Георгиев. Той дори "технически" обяснил цялата процедура по изкормването и разчленяването на стареца. Богомил обаче не дал обяснение защо го направил. Предполага се, че защото когато влязъл да краде хамут от двора на Панайот, стопанинът го видял и - за да не го издаде, циганинът убил възрастния мъж.

Вече няколко дни всичките 600 жители на тервелското село Честименско живеят в страх и ужас след зверското убийство на Панайот Димитров Георгиев. "Не смеем да излезем от къщи. Прибягваме само до магазина за хляб. Удряме ключа и посред бял ден" - казваха хората от селото. В сряда сутринта няколко мъже забелязали, че вратата на кафе-бар "Ники" била разбита и вътре се търкалял отрязан човешки крак. В селото пристигнали десетина полицаи от РПУ-Тервел. Няколко часа ченгетата се мъчели да открият кой е убитият. През това време убиецът спокойно пиел кафе пред полицаите. Униформените ходели от къща на къща. По едно време някой се сетил, че не бил виждал дядо Паньо да носи мляко до мандрата, както правел всяка сутрин. Полицаите стигнали до къщата на стареца, отворили вратата и... замръзнали от ужас. Гледката била потресаваща. Дори очевидците не искат да говорят. Трупът бил нарязан на парчета. Липсвал десният крак. Сърцето, белият дроб и черният дроб били изкормени и разхвърляни по пода. Червата на възрастния човек били извадени и навити около кръста му. Пенисът бил разцепен на две по дължина. Жестокият убиец отрязал и главата на жертвата си. "Разсякъл го е на кръст, на четири парчета, след което е започнал да вади органите му и да се гаври с тях" - само това успя да каже очевидец. Според него, убиецът нападнал стареца около 23 часа във вторник. Извергът първо го намушкал няколко пъти с нож, после го насякъл с брадвата на жертвата. След като накълцал трупа, убиецът сложил отрязания крак в чувал, разбил вратата на барчето, което е собственост на племенницата на дядо Паньо, промъкнал се вътре и от магазина, който е в едно помещение с барчето, но с отделни входове, откраднал алкохол и храна за над 1 000 лева. Стъклото на вратата бе сменено и обектът работеше още в четвъртък. Клиентите не пропускаха да изказват съболезнования на племенницата на убития Светла Василева.

В петък къщата на стареца все още бе запечатана. Полицаи охраняват дома и не допускат дори близките на убития вътре. Униформен сержант дори спря сина на дядо Паньо, Димитър, да влезе в двора и да нахрани кравата. "Погребахме го, без да го видим. Донесоха брат ни в затворен ковчег. Полицаите ни казаха, че е ужасна работа и не е за гледане" - казаха пред НДТ братята на дядо Паньо Йордан и Васил. Те нямат никакво обяснение за жестоката трагедия. След убийството на брат им пенсията му от 60 лева била непокътната. Липсвали парите от предаденото мляко, около 30-40 лева, но те предполагат, че старецът е плащал някакви сметки.

Богомил сигурно е превъртял, за да извърши такова нещо, каза пък 32-годишният Здравко Стефанов. Цялото село е пропищяло от него. Няма неограбена вила или къща. "Саможив е, няма приятели. Почти не приказва. Като го гледаш, не можеш да допуснеш, че е способен на такова нещо" - анализира чистачката в кметството Бахтия Сюлейман.

Убиецът Богомил Йорданов е на 20 години. От ромски произход е и трудно говори български. Той и двете му сестри били зарязани от майка си преди много години. Преди две години починал бащата на Богомил. От малък той започнал да краде по къщите. Пет пъти е осъждан. Прибрали го в ТВУ-та заради няколко кражби. После пък влязъл в затвора. През лятото отново се появил в Честименско. Живеел при баба си Айшегюл. За няколко месеца извършил 30 обира из селото, твърдят местните. Високият около 1,50 м убиец можел да се промъкне през всякакви дупки. За времето, когато Богомил не бил или в ТВУ, или в затвора, правел по няколко удара в селото, които и до днес се разказват. Преди 5-6 години опустошил вилата на Иван Костадинов. Уринирал и се изходил във всички стаи. Изгорил мебелите и изпочупил покъщнината на други няколко къщи, припомнят хората. "Този изверг, убиеца, трябва да го оставят да умре в жестоки мъки, да го нарежат на парчета, както той накълца кроткия старец" - сипеха закани селяните.

Престъплението е по чл. 199, ал. 2, т. 2 във връзка с чл. 198, ал. 1 от НК. Богомил може да получи най-тежкото наказание в Републиката - от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживот без право на помилване. НДТ

ОЩЕ ПО СЛУЧАЯ:

ЦИГАНИНЪТ ИЗКОРМВАЧ БОГОМИЛ ОСТАВА В АРЕСТА

КЪРВАВА БАНЯ: ХВАНАХА УБИЕЦА, НАРЯЗАЛ ЖЕРТВАТА СИ НА ПАРЧЕТА

РАЗЧЛЕНЕН ТРУП В ЧЕСТИМЕНСКО

 


Сходни връзки

МАГИСТРАТИТЕ РАЗПИТАХА ИЗКОРМВАЧА ОТ ЧЕСТИМЕНСКО ПРИ ЗАКРИТИ ВРАТИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МАГИСТРАТИТЕ РАЗПИТАХА ИЗКОРМВАЧА ОТ ЧЕСТИМЕНСКО ПРИ ЗАКРИТИ ВРАТИ
Автор: Anonymous да 2005-12-19 @ 00:11 EET
доживот без право на помилване !Мислех си че такива работи има само по филмите ама тоя заслужава смърт даже

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди