изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:46 EEST
ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ ИЗПРАТИХА 2005 ГОДИНА    
Спорт

Коледен турнир по волейбол за купата на “Со-то хрома” се проведе в Добрич на 17 декември.



По предварителна програма срещите трябваше да бъдат играни в събота и неделя, но променените метеорологични условия и близките до нулата температури в зала “Добротица” принудиха организаторите да я съкратят. За това им помогна и отказът за участие в последния момент на три отбора, играещи в Североизточната “А” републиканска волейболна група.

Въпреки тези обстоятелства, малцината зрители в залата станаха свидетели на оспорвани двубои. За съжаление, единствените, които като че ли не влязоха в крак с добрата състезателна атмосфера, бяха представителите на “спортната Темида”, които с множество от отсъжданията бяха на път да развалят добрия тон в залата. Но участниците проявиха голяма доза търпение и до прекъсвания на срещи не се стигна.

След проведените двубои в двете предварителни групи, до полуфиналните мачове достигнаха два отбора от областната волейболна група – временният водач в класирането “Енерджи” – Варна и “Добрич”, и двата отбора на “Иванов клуб” – Добрич, участник в Североизточната “А” РВГ. В изключително оспорван и пълен с обрати в резултата двубой, вторият отбор на “Иванов клуб” се наложиха с 2:0 гейма над представителите на морската ни столица. Първият състав на “Иванов клуб” почти нямаше проблеми с волейболистите на “Добрич” – 2:0 гейма.

Предвид напредналото време, отборът на “Добрич” се отказа от участие в “малкия” финал и варненци спечелиха купата за третото място. В “големия” финал един срещу друг се изправиха двата отбора на “Иванов клуб”.Въпреки упоритата съпротива на “резервния” състав, “титулярите показаха по-висока класа в решителните моменти и се наложиха с 2:0 гейма. Така волейболистите от “Иванов клуб” прибраха във витрината си две от трите купи, осигурени с любезната помощ на добричката фирма за производство на бои “Со-то хрома”.

От “Аматьорска волейболна лига” благодариха на всички участници за демонстрирания от тях добър волейбол, въпреки непривичните за този спорт температури в зала “Добротица”. Но това, за съжаление, не зависи от стопаните на спортното съоръжение – общинската фирма “Спортни имоти”, чиито служители се постараха да предоставят максимално възможните при налегналото ги безпаричие добри условия, за което също получиха благодарността на организаторите на турнира.

От “Аматьорска волейболна лига” изразиха надеждата, че през 2006 година ще получат по-голяма финансова подкрепа от добричкия бизнес, с което ще успеят да привлекат за следващия коледен турнир и по-класни състави от цялата страна. НДТ

 


Сходни връзки

ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ ИЗПРАТИХА 2005 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди