изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:13 EET
АВДЖИИТЕ ОТ МАЛИ ИЗВОР ГРЪМНАХА ЗА ЕДИН ДЕН ДВЕ ДИВИ ПРАСЕТА    
ОбществоСлуката ги споходила през втория уикенд на декември

Ловно-рибарската дружинка от Мали Извор, Тервелско е отстреляла две диви прасета на 10 декември, научи НДТ. Едното е с тежина около 100-ина килограма, а другото - около 170 кг. Авджиите се събират всяка събота и неделя и обикалят ловните полета на дружинката. Така тази седмица "гръмнаха" вълк, нещо, което не се е случвало от 50 години насам в Тервелския край.
Самата дружинка е една от най-активните на територията на областта. Освен с лов и риболов, членовете й активно се занимават с опазване на дивечовото разнообразие. Редовно се зареждат със зърно и сено изградените хранилки. През тази година са закупени и разсселени в ловните полета на дружинката около 800 фазана.
Със свои средства авджиите са изградили и прекрасен ловен дом, който се намира в центъра на селото. На мястото на бившия селски хоремаг сега се "кипри" кокетна сграда, в която има три спални, баня, кухня и прекрасна зала с камина за около 40 души. Тази година пък съградиха също със свои средства чешма, която бе официално открита на 17 август. Водата е докарана от около 500 метра. И тъй като ловът не е единствената им страст, под чешмата е направен водоем за развъждане на риба, та най-запалените въдичари да има къде да мятат при добро време.
 


Сходни връзки

АВДЖИИТЕ ОТ МАЛИ ИЗВОР ГРЪМНАХА ЗА ЕДИН ДЕН ДВЕ ДИВИ ПРАСЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди