изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:34 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото    денонощие на територията  обслужвана от РДВР - Добрич са регистрирани  7 криминални  престъпления и произшествия.


  1. На 19.12.05 в гр. Добрич неизвестно лице, чрез взлом е влязло в апартамент в жк. "Добротица" и е извършило кражба на компютър
По случая работят служители на 01 РПУ Добрич, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Образувано е полицейско дознание..
 2. На 19.12.05 в 02 РПУ Добрич е получено съобщение от с. Поручик Бакалово, общ. Крушари затова, че през ноща на 18/19.12.05 г. ниезвестно лице, чрез взлом е влязло в питейно заведение намиращо се в селото и е извършило кражба на мобилен телефон, цигари и парична сума от около 30 лв.
По случая работят служители на   02 РПУ Добрич. Образувано е полицейско дознание.
3. На 19.12.05г. след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на 01 и 02 РПУ Добрич са установени 2 лица на 38 и 70 години от с. Благовец, общ. Добричка и гр.Добрич, обявени за общодържавно издирване през 2004 и 2005г.
Тридесет и осем годишния мъж се издирва по съдебно дело образувано в РС Добрич, а другия мъж се издирва от РП Добрич.
Двете установени лица са предадени на ОЗ Охрана-Добрич.
 На територията обслужвана от  РДВР Добрич са регистрирани   2 ПТП   с материални щети.
  На 18.12.05 г. От служители на РПУ Албена е установен 41 годишен водач от с. Кранево общ. Балчик, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническото средство с което е изпробван е отчело 1,3 промила алкохол в издишвания от водача въздух. Материалите се подготвят за бързо  съдебно производство по чл. 343 б.Б от НК. За същото деяние водача е осъждан  с влязвла в сила присъда.
Поделенията на РЗ ПАБ    са участвали в гасенето на  2   пожара и едно АСД.
 
 

СЪОБЩЕНИЕ

   Считано от 01.01.2006 г. влизат в сила изменения на чл. 18 и чл. 28 от Закона за чужденците в Република България /обн. ДВ бр. 63 от 2005 г./, с които се променя режима на адресна рагистрация на чужденците влизащи в страната. Според тези изменения, всеки чужденец при влизане в Република България, на граничния контролно-пропусквателен пункт трябва писменно да посочи адреса, на който ще пребивава, като за целта попълва адресна карта по образец.
   С измененията на закона не се отменят задълженията на български физически и юридически лица предоставящи подслон на чужденци, както и на такива осъществяващи хотелиерска дейност, да предоставят данни за настанените чужденци пред Регионалните звена "Миграция" или в най-близкото РПУ.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди