изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:29 EEST
СЦЕНА ЗА ИЗЯВА НА ВСИЧКИ ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА В ДОБРИЧ    
КултураПоредица от концерти "Дарования" организират община Добрич и Ротари клуб. Паралелно с тях се правят и изложби на детско творчество и на постиженията на талантите в областта на културата, образованието, научно-техническото творчество и спорта.
По този повод НДТ разговаря с президента на Ротари клуб-Добрич, Желчо Петров.

- Г-н Петров, каква е идеята на това "Дарования 2005" да не бъде един концерт, а поредица от музикални прояви?
- Идеята е в това, че не е възможно в една вечер всички родители да видят своите деца. В Добрич има много талантливи изпълнители и всеки от тях трябва да може да се изяви. Затова решихме, че е по-удачно да има тематични музикални вечери - фолклор, естрадна музика, класика. Основният концерт е на 22 декември, с участието на Симфоничния оркестър на Оперно-филхармоничното дружество във Варна. Диригент е Пламен Джуров, а солист - проф. Димо Димов /пиано/. Смятам, че концертът ще е интересен за добричлии, ще продължи около час и половина. В антракта ще може да се види изложба на детски творби и всеки, който пожелае, ще може да си закупи.
- Разбирам, че се дава поле на изява не само на изявени деца в областта на музиката, но и на такива, които се занимават с изобразително изкуство.
- Да, организира се и изложба, която може да бъде видяна във фоайето на зала "добрич".
- Концертите, за които говорим, са благотворителни. Бихте ли пояснил в какво точно се изразява това?
- Концертите са безплатни. Но хората, които смятат, че са по-заможни, могат да заплатят пет лева за поканата. Тези средства отиват за благотворителната дейност на Ротари клуб. Например, всяка година ние подкрепяме инвалидите от сдружение "Надежда". Всяка година по празниците им правим пакети с подаръци или ги подпомагаме по друг начин.
Помагаме и на болни хора, които нямат възможност да си купят лекарства или да си осигурят някаква друга медицинска помощ. Последното, което направихме, е, че помогнахме на една жена, която страда от много рядка болест. За нея бе невъзможно да си осигури нужните й лекарства и бе много притеснена, че не може да се лекува. Оказа се, че медикаментите са толкова скъпи, че дори и ние не сме в състояние да ги осигурим. Но направихме така, че уредихме жената да бъде в болница, а държавата да поеме нейното лечение. Това всъщност е един от принципите на Ротари клуб - не е важното да нахраниш човека с една риба, а да му кажеш как се лови риба.
- Нека още веднъж поканим добричлии и да напомним, че всеки, който желае, може да посети концертите "Дарования 2005".
- Да.  Всеки, който желае, може да присъства, дори и да няма покана. Поканата се дава на тези хора, които искат да помогнат с тези пет лева. Иначе, който желае, винаги е добре дошъл, според предпочитания от него жанр.
 


Сходни връзки

СЦЕНА ЗА ИЗЯВА НА ВСИЧКИ ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди