изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:28 EEST
БЛИЗО 60 ПРОЦЕНТА РАЗКРИВАЕМОСТ ОТЧИТА РДВР    
Ред и сигурностОт началото на годината са извършени седем убийства, като всички са разкрити. Около 500 души се водят като криминален контингент в областта

3274 криминални престъпления са регистрирани от началото на годината в Добричка област. От тях са разкрити 1960, което прави 59.87 процента разкриваемост. Данните бяха изнесени на пресконференция в РДВР вчера, на която присъстваха директорът кап. Ивелин Петров, началникът на РЗ "Полиция" полк. Йордан Йорданов и началникът на РЗ "Борба с организираната престъпност" майор Никола Николов.
За същия период на 2004 г. в областта са регистрирани 3 725 престъпления, а разкриваемостта е била 55.9 на сто.
Седем убийства са извършени от началото на годината и всички са разкрити. Регистрирани са осем изнасилвания, от които са разкрити седем. Извършени са 75 грабежа, като разкритите са 44.
Преобладават имуществените кражби /1700 от началото на годината/ и кражбите на животни /235/. 434 бързи полицейски производства са образувани от началото на 2005 г. Проведени са 431 полицейски операции.
Статистиката за пътно-транспортните произшествия сочи, че от началото на годината са станали 1197 катастрофи с материални щети и 177 тежки. Загинали са 33 души, като за същия период на миналата година катастрофи са отнели живота на 29 души. Налице е ниска дисциплинираност на водачите, несъобразена и превишена скорост, неопитни шофьори с липса на навици и демонстриращи показност.
От началото на годината за постигнати високи постижения са наградени 129 служители на РДВР. Заради нарушения са наказани 53 униформени. Предстои награждаването на двамата пожарникари, които преди дни спасиха човешки живот при катастрофа. Уволнен е служителят, който със служебен полицейски автомобил блъсна и уби човек.
В рамките на разпоредената от МВР операция "Респект" и на територията на РДВР е проверен криминалният контингент. Засилено е присъствието на полицаи на обществени места, разработени са планове за превенция на престъпността. "В момента една част от криминалния контингент е пуснат от затворите за добро поведение. Наблюдаваме го непрекъснато" - каза полк. Й. Йорданов. Около 500 души се водят като криминален контингент в областта, каза той, но не уточни бройката на т.нар. активен криминален контингент.
"Никакъв чадър от новото ръководство на РДВР, предполагам и от старото не е имало" - така отговори кап. Ив. Петров на въпрос относно Панайот Кехайов. Той посочи, че няма служители, които в момента да работят в РДВР и да оказват помощ на П. Кехайов.
Няма ръст на употребата на наркотици в областта, посочи майор Никола Николов. Той каза, че се употребява основно лека дрога - марихуана и екстази. Наркозависими са около 100 души.
 


Сходни връзки

БЛИЗО 60 ПРОЦЕНТА РАЗКРИВАЕМОСТ ОТЧИТА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди