изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:12 EEST
2 българи и иранец блудствали с отвлечения британец    
Ред и сигурност Британецът Кристоу Фанос, който беше освободен снощи, е бил държан за заложник във вила в района на Искърското дефиле, около с. Владо Тричков.

При освобождаването му Фанос бил в тежко психическо и физическо състояние. Похитителите са се гаврили и блудствали с него с твърди тъпи предмети. Това съобщи директорът на НСБОП ген. Ваньо Танов (на снимката), цитиран от БГНЕС. Единият от похитителите е иранецът Али Дени, а другият е Атанас Галчев. Третият - убит от спецполицаи при спасителната акция, е българинът Хари Милковски, съучастник в 28 кражби и задържан с полицейска униформа, радиостанция и оръжие. През 2001 г. Галчев е обвинен за отвличане на дете (15 г.), за което е поискал откуп. През 2001 г. иранецът е оправдан в дело за притежание на наркотици. Британецът бил посрещнат на 15 декември от иранеца, двамата са се познавали. Пристигнал у нас за имотни сделки. Поискан е откуп от 44 000 паунда (126 хил. лв.).

Британският гражданин Кристоу Фанос е дошъл в България, за да си купи недвижими имоти.
Това съобщи пред журналисти директорът на Националната служба "Борба с организиираната престъпност" /НСБОП/ генерал-майор Ваньо Танов. Както по-рано днес МВР съобщи, британският гражданин е бил отвлечен и късно снощи бе освободен от служители на НСБОП. Танов обясни, че Кристоу Фанос е бил посрещнат на 15 декември на летището в София от Али Дени - ирански гражданин, който трябвало да му помогне за закупуването на недвижимите имоти в България. Али Дени завел британеца в апартамент, където били българските граждани Атанас Галчев и Хари Милковски. Ден по-късно Фанос бил закаран във вила край село Владо Тричков, където тримата мъже блудствали с него, по думите на Танов, с твърди и тъпи предмети.

Сигналът в НСБОП постъпил от британските служби на 18 декември. Към 7 часа в понеделник антимафиотите вече знаели кои са похитителите. Оставало само да уточнят къде точно се намират. След като изпратили разузнавателен екип вчера, при лошите атмосферни условия екипът бил забелязан. Затова решили да изпратят и подкрепления. Така се стигнало до момента, в който нахлули във вилата.
При престрелката, която открил Хари Милковски, полицаите отвърнали и го простреляли смъртоносно. Галчев и Али Дени са задържани.

Ако не бяхме предприели тези действия, щяха да убият британския заложник, каза Ваньо Танов. МВР е предприело законови действия, а отбраната е била неизбежна, каза Камен Ситнилски от Върховната касационна прокуратура. Първоначално по случая имало заведено дознание, което по нареждане на главния прокурор било преобразувано в следствие, защото извършителите били организирана престъпна група и случаят бил поет от Националната следствена служба.

От Военната прокуратура, която също е била уведомена за случая, подкрепят изцяло действията на антимафиотите. След атаката във вилата край Владо Тричков са намерени пистолет "Макаров" със заличени номера и още един пистолет.
Джеймс Дики от Скотланд ярд заяви, че българските антимафиоти са действали изключително професионално, за което той изказа своята благодарност.

И тримата похитители са криминално проявени. Атанас Галчев е отвличал 15-годишно дете и е искал откуп за него през 2001 година. Али Дени има следствено дело за наркотици от 2001-ва, но е оправдан през 2004 година. Убитият Хари Милковски, роден през 1975 г., също е криминално проявен - участвал е в 18 кражби, задържан е с полицейска униформа и оръжие.

 

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

2 българи и иранец блудствали с отвлечения британец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди