изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:59 EEST
Парламентът прие окончателно Данъчно-осигурителния процесуален кодекс    
ПарламентСофия. Депутатите приеха окончателно Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Кодексът предвижда Националната агенция за приходите (НАП) да започне работа от 1 януари следващата година.

“НАП е правоприемник на активите, пасивите, правата, задълженията и архива на данъчната администрация, с изключение на недвижимите имоти”, гласи текст от закона. От 1 януари всички данъчни и осигурителни задължения вече ще бъдат обслужвани от структурите на НАП.
“От началото на новата година НАП стартира така, както законодателят днес реши”. Това заяви в кулоарите на парламента главният данъчен инспектор Мария Мургина, която ще оглави и агенцията. Мургина обясни, че има проблем с информационната система, което ще доведе до известно забавяне. Тя посочи, че се очаква интегрираният софтуер да заработи след 1 юли. “От началото на следващата година ние ще започнем да обслужваме клиентите си съвместно с ползването на софтуера на данъчна администрация и Националния осигурителен институт”, допълни Мария Мургина.
ИВЕТА ИСТАТКОВА

http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Парламентът прие окончателно Данъчно-осигурителния процесуален кодекс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди