изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:52 EEST
ЗИМНОТО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ СЪБРА 27 000 ДУШИ КРАЙ ИРЛАНДСКА ГРОБНИЦА    
ЛюбопитноРекорден брой ентусиасти пожелаха да наблюдават вчера изгрева на слънцето в най-краткия ден от годината от вътрешността на древна ирландска гробница, съобщи АФП.

"Близо 27 000 души поискаха да дойдат тази година" - отбелязват от посетителския център на гробницата, която е на възраст 5 000 години.
Тесният отвор на гробницата в Нюгрейндж, според специалисти, е пригоден да пропуска слънчевите лъчи само в този период на годината, предполагаем символ на възраждането на природата за племената от Каменната ера.
Нюгрейндж се намира на север от Дъблин. Смята се, че това е най-древната закрита сграда. Тя е построена 1 000 години преди Стоунхендж и 500 години преди египетските пирамиди.
Ирландското правителство е решило да ограничи до 20 броя на хората, които могат да влизат на ден в гробницата между 18 и 23 декември, или общо 100 души, чиито имена са изтеглени чрез жребий от ученици. dnes.bg/НДТ
 


Сходни връзки

ЗИМНОТО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ СЪБРА 27 000 ДУШИ КРАЙ ИРЛАНДСКА ГРОБНИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди